(999) Krůtí brko aneb líná kuchařka

krůtí křídla
kousek slaniny na kostičky
cibule na tenké proužky
1 stroužek neloupaného česneku
1 rozpůlené malé aromatické jablko
špetka pepře + sůl
plátek másla
vývar – stačí voda

Na rozehřátém pekáčku nechte zesklovatět slaninu a cibuli. Přihoďte česnek, jablíčko, osolená křídla a lehce opepřete. Přilijte půl hrnku tekutiny, přiklopte, šoupněte do trouby (zapnuté) a ponechte osudu. Maso dobrovolně změkne a krásně zezlátne.

Hotové vykostěte. Výpek v pekáčku pošolichejte vidličkou, zbavte šlupičky od česneku, případně i slupky z jablka a vmíchejte plátek studeného másla.

Maso pekla BOYE a dodává: „Na posledních třicet minut jsem vedle pekáčku postavila kastrol s rýží, ale bylo by to dobré i brkaší, noky… Jenomže to už je práce 🙂 “

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

21 komentářů: (999) Krůtí brko aneb líná kuchařka

  1. Ivana P. napsal:

    No my máme bramborovo-dýňové noky předvařené v mrazáku (když se zabíjely velké dýně) a tak jen vyndáme a ohřejeme :o)

  2. Devětapadesátka napsal:

    A nezbylo? ? Nemám to zase tak daleko…

  3. kveta.batkova napsal:

    Tak u nás dnes bude masíčko z krůtích stehen na pórku s trochou rajčatového pyré (jenom na chuť, aby to nepřebilo chuť masa a pórku) a k tomu br. kašička. Pravděpodobně zbyde ještě na zítra. No a pozítří z krůtího masa segedínský guláš s knedlíkem, taky asi na dva dny.

  4. Vera M. napsal:

    Tohle je výborný , ale shodou okolnosti jsem kdysi z nějaké kucharky totalitní vyzkoušela krutí křídla na jablkach a curry a jako neumetel zkusila uvarit . A bylo to moc dobre , zapomenuto

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak já bych tomu dala název KRUTIBRKO ☺
    Hele, ale dobře jsem se pobavila u krůt u dveří, které se oklepou a jsou čisté. Jen mi ftom popisu chybí, že vyklepou drůbky ☺
    Pokračování s kravkama, beranem a liškou …… uzavřené motorkou ….. holky, jste fakt hvězdy. (kdybych měla tleskající smajlík, tak ho tu máte).

    Musím se přiznat, že mi nedávno bylo řečeno: „ty jsi taková krůta nebeská“ ….. jsem se urazila, ale když vidím radost z vaření krůtího masa, mám obavy z Dorostenky, aby si mne nenaservírovala k obědu ☻
    Jediné moje štěstí je, že nejsem, ale opravdu nejsem BIO, a ani DIO (to mi napsal našeptávač)

  6. kvetula.v napsal:

    Tento recept je přesně „můj šálek čaje“ . Jakmile se něco dobrovolně samo udělá a já se nemusím obtěžovat kolem toho běhat, s radostí to sežpapám. Takže zbývá jen přepadnout nějakou krůtu a oloupit ji o křídlo. 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..