(1448) Tvarohové rohlíčky

Těsto
0,5 kg hladké mouky
1 vejce
špetka soli
1 šlehačka
1 máslo/Hera

Náplň
2 tvarohy
1 vejce
cukr dle chuti
vanilkový cukr
trocha mléka

Vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 6 dílů, každý díl vyválíme na kolo, které rozdělíme na 8 dílů. Tím nám vznikne z celé dávky 48 rohlíčků.  Na kraj dáme tvarohovou směs a balíme směrem ke středu. Rovnáme na plech – vymazaný či vyložený pečpapírem, potřeme vejcem a dáme do rozpálené trouby.

Recept na naše staré známé těsto s tvarohovou obměnou poslala Úsměvka: „Já měla na 200° a měla je tam cca 0,5 hodiny. Po vyndání ještě horké pocukrujeme moučkovým cukrem, či obalíme v moučkovém cukru.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

29 komentářů: (1448) Tvarohové rohlíčky

  1. jarybarka napsal:

    Je to pěkné a jednoduché.Jenže včera už snacha s holčickama zadělala těsto ma perníčky a já tudíž začínám listovat v receptech na cukroví.A je to tady?

  2. lakysa22 napsal:

    Perníčky mě budou sartašit v neděli

  3. Jiřina napsal:

    Já mám výborné těsto na perníčky a jsou ihned k jídlu, nemusí se odležet. Myslím, že jsem je už loni sem dávala. Jediná podmínka – musí se péct jen přesnou dobu. Fotku jsem neměla, protože to neumím. Možná ten recept byl v komentářích, teď nevím. Musím se zeptat Janičky a jestli jsem ho nedala, když tak ho sem hodím.

  4. Jiřina napsal:

    Ty tvarohové rohlíčky jsou kouzelné – rozhodně je udělám. Díky. 🙂

  5. Vera M. napsal:

    Ty mě trapis, OK , přidávám do seznamu : NUTNÉ . Dekujiiiii, ale už pomalu začínám pochybovat, zda to pokaždé jako ty zvládnu

  6. kvetula.v napsal:

    Já dneska dostala vlašáky- vyloupané… velmi milé překvapení. Asi zkusím půlku tvarohových a půlku oříškových. Ještě kdyby do toho šla nějaká slaná náplň – že by tvaroh naslano?
    Tady je výhoda, že se může udělat najednou víc různých… Bude psina ? 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..