(1507) Pomerančové řezy

Těsto
200 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
4 žloutky + z bílků sníh
8 PL horké vody

Cukr se žloutky a třemi  lžícemi horké vody ušleháme do pěny,  pak přidáme zbytek vody, vmícháme sníh a lehce přimícháme mouku. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme  dorůžova při 180°.

1 l pomerančového džusu
3 vrchovaté PL cukru
3 vanilkové pudinky
Z uvedených ingrediencí uvaříme  „pomerančový pudink“  a horký vylijeme na upečený piškot. Stejnoměrně rozetřeme a necháme  vychladnout.

Krém:
1 velká zakysaná smetana
1 vanička tučného tvarohu
3 vrchovaté PL moučkového cukru
200 ml mléka
2x Olé vanilkový pudink
Rozmícháme smetanu, tvaroh, cukr a mléko a nakonec přidáme pudink (to jsou ty  bez vaření!) a pořadně protřepeme. Naneseme na vychlazený piškot s pudinkem, opět stejnéměrně rozetřeme  a znova vychladíme.  Hotový dezert je možné dozdobit šlehačkou.

Recept poslala Jarybarka. Použila  sníh ze 6 bílků a tak  dala mouky asi o 2 PL víc. Použitý džus byl  Cappa.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

26 komentářů: (1507) Pomerančové řezy

  1. sharka.68 napsal:

    Olé sice neoblibuju, ale i z toho vařeného to půjde…tohle jsou řezy mého dětství, dělávaly je sousedky napříč bytovkou, když u nich doma byla nějaká slavnostnější chvilka…a protože tehdá byly doba, kdy se rády hospodyňky svými výtvory chlubily jinak ,než na FB nebo na Instáči, dostalo vždy těch 7 dalších partají,co bydlely ve stejném vchodě, výslužku 😀
    Moc děkuju za připomenutí…..

  2. lakysa22 napsal:

    Takový pišiš taky peču, je to fajn pro všechny náplně a dobře se z toho dělá roláda.Bez toho krému dělala kolegyně na narozky – epší, než kuprované. Jen tam měla pod tím nějaké ovoce..
    S tím krémem to bude o dost mňamkovatější!!?

  3. Vera M. napsal:

    To je zákusek ! A určitě nebude sladký, tvaroh, zakysanka, „želé“, olalááá

  4. kolma60pusi napsal:

    PIŠIŠ jsem dělávala podle Kuchařky naší vesnice, vyhovovalo mi, že je bez vážení. Odhaduji, že je to prakticky tentýž: Kolik vajec, tolik lžic polohrubé mouky, cukru a vřelé vody. Vyšlehat tloutky s cukrem, postupně přidávat po lžicích vřelou vodu, pak střídavě sníh a mouku. Dobrý na roládu i řezy.

  5. kvetula.v napsal:

    Tak tohle je dezertík přesně podle gusta mého chlapa. Krém i želé najednou, to už je luxus, který dělám málokdy. Tohle určitě použiju, jen místo vanilkového, bude pudink smetanový. S džusem to bude jistě lepší, než s vitacitem. Dělávala jsem s kompotovou šťávou, ale džus mne nikdy nenapadl. Asi proto, že ho běžně doma nemívám? ?

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jarní Bárko, recept musí být určo výborný. Hlavně chválím použití džusu a ne „vitacitu“.
    U nás tento druh zrovna neletí, ale …… pokud bude požadavek, tak vyhledám a udělám.
    Díky, vypadá to nádherně. ???
    A ten PIŠIŠ je kouzelný, dokonce bych doporučovala tam přidat slovo „KUPROVANÉ“. Lakys, Tvoje klábosnice je prostě kouzelnice.
    K Jarní Bárce se přidávám, vždy píšu, že si to budu pamatovat, ale víte jak …..

  7. Vera M. napsal:

    Kdybych to brala podle toho, který džus mi nejvíc chutná, tak multivitamin, pomeranč a Jahoda. Ale jak by to fungovalo tady ? Myslím , ze ten pomerancovy je nejlepší, ze to Jarybarka vychytala

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..