Polévku vařila Věra – není z mrkve, ale z petržele a po vzoru Jarybarky přidala kapustičky. Včetně použitého talíře dosáhla úžasného barevného efektu 🙂
A v Německu - věřte nevěřte je jen vaničkový tvaroh . V celofánu není . Tatarka není , pomazánkové není…
Jojo, barevný to má móc hezký ?..na tu pertržlovou bych se nechala pozvat
Věrka je šikulka!Tuhle variantu je třeba vyzkoušet!Jen ty kapustičko-knedlíčky musim dojet koupit.
A rovnou koupím celer protože ten je myslím na řadě??.
Věrko estetický dojem za 1☆
Jednou jsem byla s manželem na vikendovku na Pustevnach a tam v Tanecnici varili dva mladí kluci. Po každém jídle se chodili ptát , jak nám chutnalo . A tuhle polivku nám také předložili , byla super, tak jsem se inspirovala a s kapustickama opicila. To je nápad všech nápadu, díky
Jo, ale tecept přesně podle 1505 včetně chillies a já ještě pepř
Mám ráda takové polévky. Petrželovou taky, ále přidám bramboru. Máš to krásný, fotka za 1.
Tak z petržele vařit polévku mě fakt nenapadlo. Ale co se divím – když z celeru a mrkve je vynikající, tak z jejich přípuzné to musí být taky tak. A co říkáte na pastiňák, kuchatky? Já se přiznám, že ten nemusím. Přijde mi už moc sladký a v jídle ho cítím.
a pastiňáková je dobrá, ten „ředím“ bramborama a česnekem, ..dochucuju citronem a bílým pepřem….
Asi budu muset konečně projít kuchařku „100+1 polévka“….a nějakou poblivku má chuť, ale nějak si tělo nechce říct na jakou. Asi teplou….
Přestože petržel by byla pro mé tělo zdravá, její chuť mi nesedí. Nať -kudrnku i hladkolistou – můžu v množství větším, než malém. Pastiňák mi nechutí tuplem. Petržel nekupuju, když dostanu, používám do vývaru.
Ale polévka vypadá hezky a experimentátorka Věrka je šikovná ?
Je to úplně jednoduché , opravdu mě inspirovala Jarybarka , návštěva hotelu Tanecnica a recept 1505 . Díky , holky . Petrzel jo, ake pastinak by byl fakt moc sladký.
Napr teď vařím vývar a ta vuuuuune z kořenové zeleniny , to je asi to nejkrásnější po vůni cibulky , která se začíná smazit
Celé je to krásně zelené a nejspíš po tom zčervenají líčka.
Pater Ferda doporučoval jíst víc petržele než mrkve – tudíž Věrko, máš definitivně za jedna. I po léčitelsku. 🙂
Polévka vypadá nádherně a jistě je moc dobrá, ale já bych raději sáhla po tom vývaru. U nás bude zítra, mám koupenou hovězí oháňku.
Věrko, nádhera ???