(2610) Langoše II. – pro regiment

1 kg hladké 00
6 dkg kvasnic
mléko dle potřeby
špetka soli
trocha cukru na kvásek
1 PL oleje.

Necháme vykvasit kvasnice, potom umícháme řidší těsto, necháme cca 15 – 20 minut kynout,  vyválíme, nakrájíme na kousky, které vytaháme prsty do požadované velikosti a smažíme.

Potřeme  kečupem dle receptu č. 189  a posypeme nastrouhaným sýrem. Další vhodný  potěr je sádlo rozpuštěné s utřeným česnekem. Langoše se dají konzumovat i druhý den.

Recept poslala Úsměvka a píše: „Ohřívat je budu v igelitovém pytlíku v MW. Do pytlíku stříknu pár kapek vody, zadělám a vrazím do MW – stejně jdou ohřívat i knedlíky.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

38 komentářů: (2610) Langoše II. – pro regiment

  1. sharka.68 napsal:

    nejlepší jsou čerstvý…ale nejvíc mi chutnaly v Maďarsku…jednou z variant tam byly sladké langoše..posýplé cukrem se skořicí, ale u jednoho stánku,to měli dovedené k dokonalosti, do vytažené placky zabalili oloupaný banán, dali smažit a potom po zezlátnutí vytáhli a obalili ve skořicovém cukru s mletými ořechy…o jeden takovej „zámotek“, jsme se dělili dva, protože jeden to sníst nedokázal a bylo to skvělý….

  2. Jiřina napsal:

    Dneska to zase jede, langoše s čímkoliv – dobrota a od „59“ rozcuchaná nevěsta – další dobrota. Děvčata, tady nejde ubrat ani půl kila. Já snad přibírám jen když to čtu. 🙂

  3. Veverka napsal:

    Přesně tak, s česnekem, kečupem a se sýrem, nejlepší jsou čerstvé a k tomu fazolová polévka ?. Kdysi jsme doma mívali vdolky z kynutého těsta, obdobně potřené česnekem, ale bez kečupu a k tomu ta fazolačka.

  4. lakysa22 napsal:

    To mi nedělejte!! Úplně tu úpím!! Ale až budu moct, vezmu to všechno pořadě a přežjím se do bezduší!!

  5. Jana Macůrková napsal:

    Já langoše !vytahuji“ na velké talíři potřeném olejem, jde to do neuvěřitelné veikosti, limitované pouze velikostí talíře a velikostí pánve. Největší problém je udělat kulaté langoše v hranatém friťáku….???

  6. Jana Macůrková napsal:

    Název (spíš ten dodatek) mi připomněl doby, kdy jsem v Holešově pekla palačinky pro tchána a tři nenažrané kluky v pokročilé pubertě (Vlastik a dva bráchové). To abych ten talíř na který jsem je dávala měla pod 220 V. A pekla jsem je na třech pánvičkách najednou, jinak to nepřibývalo.

  7. jarybarka napsal:

    Vždycky,když jsem je někde viděla, jsem si řikala tohle zkusím.Zatim na ně nedošlo a asi dokážu přežít bez langošú.Brzdí mě že je to kynuté a smažené.Ale řízky smažené tojooó to jooo.

  8. Vera M. napsal:

    Usmevko , to jsou krasavci , hned jsem zpátky v létě na Senci ve stanovem kempu , děti školáci a Langoše každý den ???. Ty byly tak výborne ???. Neprozradila bys přece jen cca kolik mléka ? ( nesmejte se , prosím ??, ale já fakt nikdy Langoše nedělala )

  9. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Moje milé spolukuchatky,
    když jsem Hadérce psala recepísek, tak jsem měla asi zatmění, bo co ?‍♂️
    Chybka je již opravená (Hadérko, díky ?), tak pokud jste si některá recept opisovala či kopírovala, tak prosím znova.
    Děkuji a omlouvám se ??

  10. BOYE napsal:

    Já na langoše dostávám chuť tak max dvakrát ročně. Ale do pytle, dneska tedy joooo! A už dávno ne, protože ty poslední, které jsem si dala na nějakém jarmarku, za moc nestály. Zrovna sepisuju nákup – jako co, kde (musím to vždycky objezdit, ale vzhledem ke strategický poloze jedu kolem všech potřebných obchodů). Jsme dooost vyžraní, ale droždí, mouka tu je. Zadělám a po návratu, obtěžkána sýrem a kečupem budu mít připraveno na večeři. Dorostenka má zrovna anorektický jídelníček, ta si dá snítku petržele, nebo se párkrát zhluboka nadejchne a bude po večeři, čili se nemusím nijak vzrušovat. Před chvílí mi ukazovala „špeky“ a nevybíravě mě seřvala, když jsem se odvážila zeptat, zda chce koupit kukuřičný tortily (Benjamína touží po vlastnoruční výrobě kebabu…).

  11. kvetula.v napsal:

    Recept na tyto langoše mám od Úsměvky asi půl roku , takže potvrzuji, že jsou výborné.
    Dělám z poloviční dávky a dávám cca 250 ml mléka a necelé půlkilo mouky. Jen u nás v obchoďákách neprodávají dvounulku, takže musí stačit obyčejná hladká.
    Jen po dnešku nevím, kde seženu nastroruhaný sýr na posypání ? (omlouvám se, ale nedalo mi to??) . Ale určo zase brzy usmažím, i když kynuté a smažené taky často nedělám 😎

  12. Haderach Kwisatz napsal:

    Zitra recept nevimkdy, mejte strpeni. Mam v krku jezka a pocit, jako kdyz me preslo stado slonu. Proti chripce ockovana jsem a Cinana jsem nepotkala, ale synek mi tu uz dva dny siri nejakyho vejra a mozna uspel. Uvidim rano 🙁

  13. blahovka.h napsal:

    Langoše nebo brplacky jsem vždycky dělala, když mi přijela všechna sarančata. Dvě kila mouky, dvě pánve velikost 28 a už se jelo. Teď, když nejstarší moc nejezdí, tak už stačí kilo a něco. Dělám je přibližně stejně, jen do těsta dávám velký bílý jogurt. Pokaždé mi je z nich nedobře, ale neodolám a trpím. Stojí to za to :-).

  14. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kočky, se tady nějak podezřele objevují moje recepty z roku raz dva.
    Ale věřte mi, i Janě a Hadérce …. není to záměrné, jen se prostě zblázní systém a najednou to tady vyhodí.
    Když nic jiného, tak si můžete recepísek připomenout, ne? 😉😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..