spodní díl:
2 tyčinky Margot
4 vejce
4 lžíce cukru
1 prášek do pečiva
3/4 hrnku mléka
3/4 hrnku oleje
400 g polohrubá mouka (cca)
Všechno smíchat a do těsta nakonec vmíchat nastrouhané (nahrubo) obě Margotky.
Těsto, trochu hustější než na lívance nalít do dortově formy (klasická plechová), vyložené pečícím papírem nebo dobře vymazané a vysypané moukou. Péct do růžova až se střed nelepí na špejli. Nechat vychadnout. Ostrým dlouhým nožem seříznout slabou vrstvu nahoře (dortík tím zarovnat). Takto upravený korpus vrátit do dortové formy, odehnat mlsouny a na povrch natřít vyšší vrstvu krému.
Krém:
1/2 l mléka
3 lžíce cukru do pudingu
3 smetanové pudingy
3 lžíce suché šlehačky
150 g máslo
3 lžíce cukru moučka
2 – 3 tyčinky Margot – klasik.
Smetanový puding hodně hustý z 1/2 l mléka a 3 pudingů uvařit a nechat vychladnout.
Do vychladlého rozmixovat 150 g rozměklého másla, 3 lžíce suché šlehačky (Dr.Oetker), kterou jsem namočila na chvilku do 1/2 dcl studeného mléka.
Nakonec vmíchat opět nahrubo nastrouhané 2 – 3 Margotky.
Pozn: Pekla jsem z klasické kokosové Margotky, ale chci zkusit z té Orient (myslím, že má v sobě mango a lehce pálí po nějakém oreintálním koření.
Protože jsem nenašla původní recept na Margot řezy, tak jsem si upekla Margot – dortík.
Jana
Porazila jsem OpenResty, opravila ti jeden preklep a mam dotaz 😉
3 pudinky v 1/2 l mleka se snad nemuzou provarit?
Záleží na druhu pudinku, v poslední době se krásně provaří, je to hodně husté a dobře se z toho dělají právě tyhle krémy. Aro stačí dva, Oetkerovcké někdy dva, někdy tři. Já to rozmíchávám zvlášť v troše mléka a do horkého mléka leju. V okamžiku, kdy je to dostatečně tuhé, tak už zbytek nedávám, ale to je málokdy.
tak margotky mi nechutnají, tudíž nezkusím ani ty řezy..přitom mám kokos ráda, ale tady mi něco vadí,má to takovou divnou dochuť – ta tyčka…..
ale jedno plus u mne za tohle máš – není to růžové ani červené 😀
Pokud dělám z jahod (v létě) nebo z malin, tak je to červené, i kdybys ses po….
Poněkud mi tato připomínka připadá nejapná. Ale takových je tu víc.
Tobě to tak připadá a mě ne, klidně můžu být nepsací, jen čtoucí, když za tím vidíš to,co já ne…
Já jenom nepochopila smysl té připomínky. Tenhla krém prostě být červený nemůže, ale klidně ti udělám přístě nějaký červený.
Sharko, nebylo pochopeno ?
Tak já vím – na Valentýna je v obchodech jen červeno a růžovo, že? ?
Vzhledem k tomu, že do obchodů teď téměř nechodím, a navíc si jakýkoliv svátek ( a tím míň, které neuznávám), z žádnou barvou nespojuji, tak mi fakt nedobliklo.
tak proč tomu proboha říkáš Valentýnská Margotka? proč ne jen Margotka?
Asi protože jsem to pekla na Valentýna? Ne?
přesně tak… Úsměfko…
Zrovna dnes jsem si v Kaufu koupila dvě Margotky, mají je za 9,90, jedna normální a jedna nějaká exotická – ta mi moc nechutnala/ ale slupla jsem ji-přece to nevyhodím/. Jinak jakékoliv buchty s Margotkou můžu vždy. Tento dortíček bude jistě moc dobrý, je tam hodně pudinku a to mám ráda. 🙂
Ten krém je hodně lehounký, nadýchaný,protože je v něm ta suchá šlehačka. A zároveň se s ním dobře pracuje. Je dobré si stěrku na poslední urovnání namočit do ledové vody a povrch je krásně hladký.
Jano, jeste jsem se nad tim zahloubala, pac synek je na sladky a chci se zeptat, jaky Margotky? Protoze Margot original ma 90 g … to by v tom bylo skoro pul kila Margotek, neni to moc? Nebo melas ty male?
Jo, skutečně jsem dala ty normální velikosti, cena za jednu 9,- v akci. A ten dortík má krásně margotkovou chuť. Jak jsem psala, nenška jsem staženýrecept na morgot řezy, tak jsem trochu improvizovala.
Tak jo, dik