(1545) Bramborák se špenátem

3 velké brambory
500 g špenátu
asi 5 lžic hladké mouky
2 vejce
5 stroužků česneku
majoránka
kmín
sůl
olej na smažení

Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme je se špenátem (pokud máme mražený, tak z něj vymačkáme vodu), moukou, vejci, drceným česnekem, okořeníme majoránkou, kmínem a solí.
Na pánvi na rozpáleném oleji smažíme bramboráčky dozlatova.

Recept objevila Úsměvka, smažila kamarádka Eva

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (1545) Bramborák se špenátem

  1. sharka.68 napsal:

    to je dobrý nastavení bramboráků, dělávám to taky tak a někdy jen rozmrazím pro ten účel koupenej špenátovej protlak nebo i ty granule a dělám jen špenáťáky, vše ostatní jako do bramboráků…
    a dobrý jsou bramboráky nastavený vařenou lámankou nebo malejma krupkama, případně pohankou…

  2. lakysa22 napsal:

    Po oslazených bramboráčcích s mrkavkou jsou bramboráky jako příloha ke špenátu hned na druhém místě. Tak smíchotané dohromady musí být taky moc dobré?

  3. BOYE napsal:

    Johó, tenhle model je oblíben u nás napříč spektrem žravců vybíravých. Je to tak, že my špenát můžem ve všech formách. A když dojde na „smažený né, zase jsem tlustá!“ (Dorostenka), tak děláme bramborové placky se špenátem. A to je snad ještě lepší, než bramborák. Jen se musí udělat ten špenát fakt dobře. A na druhou stranu, občas se mi v krámě stane, že se přehmátnu a přinesu domů protlak. Když zamítneme polívku, vrazím sáček špenátu do lívancového, nebo palačinkového těsta a zase je čím uspokojit trakt.
    A na té fotce jsou faaakt k sežrání – to znamená krásné a chutné a křehoučké atd., ne že doma jídlu říkáme žrádlo…

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kamrádka Eva dostane metál ….. jen nenapsala, jak chutnaly ?
    Vypadají nádherně

  5. kveta.batkova napsal:

    Fakt vypadají moc dobře a určitě budou i tak chutnat. Určitě je spáchám také, i když nejprve se chystám na bramboráky se zelím kyselým, které jsme s dcerou nakládaly samy. A musím říci, že na poprvé se povedlo, je moc dobré.

  6. Jana Macůrková napsal:

    Já bohužel nemůžu listový špenát. Jednak je to pozůstatek dětství, kdy si vždycky představím tu síťovku plnou „trávy“ a není to tak dlouho, kdy jsem to zkusila a kousek listového špenátu se mi asi přilepil na žaludek a já dělila smrtí, čili stála nad mísou a dávila se a dávila se… Bramboráčky sic vypadají krásně a já jsem schopná do nich nacpat taky ledacos, ale špenát po mně nechtějte.

  7. Jiřina napsal:

    Bramboráčky vypadají úžasně, se špenátem jsem nikdy neochutnala. Špenát máme skoro každý týden, tak proč nespojit dvě dobrá jídla. Bramboráky jsme dlouho neměli, určitě vyzkouším. 🙂

  8. Imelda napsal:

    Se špenátem jsem bramboráky taky nikdy neměla, ale přidávám dýni, nebo patison nastrouhané najemno. Je to výborné.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..