Zodpovědně prohlašuju, že slintám … kdybych neměla nakrájenou kapustu, tak jsou, páč halušky a podobné můžu vždycky. Špecle podle zdejšího receptu odzkoušené, na ty bramborové se chystám. A kvůli těm špeclím jsem si koupila lis, na brambory a špecle, nočky apod, má 3 vyměnitelná kolečka a jde to s ním samo… 🙂
Hele, máš vysoké stropy, tak si vzpomeň, jak v seriálu Nováci (o těch železničářích) zavěšoval ty mašinky pod strop. A máš prostoru dost. Jen ti to nesmí spadnout na kebuli….???
Ještěže není doma Benjamína. Ta je na špecle ujetá. Když byla malá, otevřel u nás hospodu můj spolužák, který se vrátil po mnoha letech vaření v Bavorsku. Nabídl holkám špecle a vznikla celoživotní láska. Jednak k „panu kuchařovi, co vazí ty dobrý cancourky“ a jednak k těm cancourkům, tedy špeclím.
A vůbec to není špatný nápad. Furt se tu snažim vymyslet něco bez flákoty a tu to je.
Je to s podivem. klidně vydržíme vařit vegetariánsky několik týdnů, baví nás to, chutná nám to. Ale jakmile se nafutruje mrazák masem, nejsem schopna bezmasé jídlo ani pořádně vymyslet. No fakt. Včera jsem uvízla na bramborách na paprice, dušené mrkvi a zeleninovém rizotu a na nic víc si nevzpomněla… Tudíž dnes dík za bramboráky i špecle. 🙂
Tak to jo.Zítra budou halušky se zelím a nějakým masem co vylovím z mrazáku.Ježýšý to se zase zruším.To nedokážu přestat!To vám teda děvčata pěkně děkuju.Už teď slintám.
Tak tohle udělám zítra… špecle tedy budou kupovaný – objevila jsem před časem, že Lidl je prodává i sušený, co vydržej, tak když jsou, nakoupím …. Mám odvčera upečená uzená žebírka a malá hlavička zelí taky čeká na svůj den… A nemusím se dělat se širokejma nudlema… ? 😎
Přeji krásné narozeniny,hodně zdraví a pohody do dalších let 🌼🌼🌼🌷🌺
Přeji co nejvíc zdraví, pohody a prostého štěstí.
Přeji všechno nejlepší, pevné zdraví a radost ze života. 🧡
Krásné narozeniny , hodně milých gratulantů a do dalších a dalších a dalších narozenin hlavně to zdraví 🍀. I to…
Milá Mílo, připojuji se ke všem gratulantům s přáním všeho nejlepšího, hlavně pevného zdraví a radosti ze všeho kolem sebe.
Milá Sladká.. přeju Ti hodně zdraví a dalších pohodových 35 let...
ne, protože z toho přece nechceš mít kaši...
klidně dej sušené...
Miluško, hodně zdraví, štěstí, spokojenosti, splnění všech přání a pořád dobrou náladu 🧡
Není jednodušší tu mrkev nastrouhat a dál pokračovat tak,jak zní recept?
Já ricottu ráda,hlavně tu italskou,je jemnější a často ji používám do pomazánek . Ale ta výroba tady je výroba sýru…
Manželova sestra má v jejich rodném domě na zahradě dodnes kadibudku,ale vevnitř je záchod splachovací -dobrá kombinace...
Věřím ti.
Taky zkusím menší množství - pro jednu...
Vše bych měla, jen oregano mám jedině sušené🤔 S mrkev je dobrá s tymiánem (ten čerstvý mám), tak holt budu…
Registrace
Registrace uživatelů (s možností následně psát komentáře) probíhají pouze ručně z důvodu vyloučení spammerů a osob nedodržujících slušné chování. Viz Pravidla serveru.
Omlouváme se všem slušným uživatelům internetu, ale zřejmě není jiné cesty…
O nás
Jsme neoficiální seskupení, které obohacovalo portál pro ženy na Seznamu, kdy jsme hodně přispívali do komentářů pod recepty… (více pod odkazem „O nás„)
Takových dorbůtek když nemžůžu jíst, to mi děláte všehny schválně???
Já se přidávám , to je peklo ?
Ty špecle klouzaly samy do krku ….. ani kousat bys to nemusela.
Zodpovědně prohlašuju, že slintám … kdybych neměla nakrájenou kapustu, tak jsou, páč halušky a podobné můžu vždycky. Špecle podle zdejšího receptu odzkoušené, na ty bramborové se chystám. A kvůli těm špeclím jsem si koupila lis, na brambory a špecle, nočky apod, má 3 vyměnitelná kolečka a jde to s ním samo… 🙂
Já vám všem ty kuchyňský udělátka tak závidíííím. Já si nemůžu pořídit nic, páč se mi to nikam nevejde 🙁
Hele, máš vysoké stropy, tak si vzpomeň, jak v seriálu Nováci (o těch železničářích) zavěšoval ty mašinky pod strop. A máš prostoru dost. Jen ti to nesmí spadnout na kebuli….???
No dík … 🙂
Ještěže není doma Benjamína. Ta je na špecle ujetá. Když byla malá, otevřel u nás hospodu můj spolužák, který se vrátil po mnoha letech vaření v Bavorsku. Nabídl holkám špecle a vznikla celoživotní láska. Jednak k „panu kuchařovi, co vazí ty dobrý cancourky“ a jednak k těm cancourkům, tedy špeclím.
A vůbec to není špatný nápad. Furt se tu snažim vymyslet něco bez flákoty a tu to je.
Je to s podivem. klidně vydržíme vařit vegetariánsky několik týdnů, baví nás to, chutná nám to. Ale jakmile se nafutruje mrazák masem, nejsem schopna bezmasé jídlo ani pořádně vymyslet. No fakt. Včera jsem uvízla na bramborách na paprice, dušené mrkvi a zeleninovém rizotu a na nic víc si nevzpomněla… Tudíž dnes dík za bramboráky i špecle. 🙂
Tak to jo.Zítra budou halušky se zelím a nějakým masem co vylovím z mrazáku.Ježýšý to se zase zruším.To nedokážu přestat!To vám teda děvčata pěkně děkuju.Už teď slintám.
Tak tohle udělám zítra… špecle tedy budou kupovaný – objevila jsem před časem, že Lidl je prodává i sušený, co vydržej, tak když jsou, nakoupím …. Mám odvčera upečená uzená žebírka a malá hlavička zelí taky čeká na svůj den… A nemusím se dělat se širokejma nudlema… ? 😎
Je už sice dost hodin, ale mít po ruce tuto dobrotu, určitě bych neodolala. Fotečka je moc jedlá. 🙂