listové těsto (tenké)
2 papriky
3 rajčata
cibule
kousek borokolice (co zbyl)
kousek dýně nebo cukety
olej
koření podle chuti
sůl
Listové těsto vyválíme (pokud nemáme rovnou tenké na pečícím papíru) a pomocí kastrolu z něj vykrojíme kruh o něco větší než pečící forma (o cca 4 cm nad průměr).
Těsto vložíme do formy, ohneme okraje nahoru, aby nám náplň nestekla pod těsto.
Zeleninu lehce podusíme na tuku, okořeníme, dosolíme a necháme trochu vychladnout.
naneseme na těsto (rovnoměrně, proto je dobré mít zeleninu nakrájenou na dost malé kousky) a povrch poklademe proužky nakrájenými ze zbytku těsta.
Pečeme do lehkého zčervenání okrajů.
Pozn: recept prosím berte jako inspiraci, vlastní fantazii co do obsahu i formy se meze nekladou.
Pekla: Jana Macůrková
Prima nápad, já na sladké moc nejsem a tohle je lepší řešení, než omeleta, když je potřeba udělat něco ze zeleniny, co třeba zbyla, nebo prostě něco bez masa, a přitom to nevypadá jednoduše jako rychlé řešení.
teď má Lidl akci- těsto na croisanty v plechovce, na tohle nebo na plněný rohlíčky zeleninou a nebo jakoukoli slanou i sladkou náplní,je to jak dělané….