(1569) Retro pařížský salát …

… přesně podle normy  aneb vzpomínáme na obaaalku 🙂

Na půl kila salátu budete potřebovat:
200 g pařížského salámu
90 g sterilovaných okurek
30 g sterilovaného hrášku
13 g cibule
150 g majonézy (nejlépe domácí, z domácích žloutků)
5 g krupicového cukru
5 g soli
10 g plnotučné hořčice
2,5 g octa (jedna čajová lžička)
4 g worcestrové omáčky
pepř (0,25 = na špičku nože)

Salám a okurky nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli nakrájejte hodně najemno a spařte horkou  vodou. Všechny ingredience dejte do mísy, důkladně promíchejte a nechte v chladu několik hodin uležet.

Pro tu legraci jsem fakt všechno vážila. Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Retro. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

33 komentářů: (1569) Retro pařížský salát …

  1. Inka napsal:

    Krásné retro, jen pro ty mladší a pro ty, kteří nakupují v menších obchodech – pařížský salám je podobný šunkovému, dnes bych nejvíce podobný viděla šunkový s hovězím. Asi budu muset počkat na nějakou sešlost a taky si ho udělat, pro dva se mi moc nechce

  2. a.rena napsal:

    Tak ten schválně udělám. S přesnýma váhama surovin. A bude bašta. Copak asi obááálka dělá? (Radši nechci vědět).???

  3. lakysa22 napsal:

    Jéjej! To bude dorota!! Mám chuť nasevrírovat si to do prtapíru, dát si k tomu rohlík a zavzpomínat si…

  4. jarybarka napsal:

    Sestra ho dělala loni obrmísu na raut na veselku.Byl v mžiku pryč a všem moc chutnal.Není nad domácí výrobu!

  5. Imelda napsal:

    To si dobře pamatuju, do papíru 10 dkg a dva rohlíky k tomu.

  6. Jiřina napsal:

    A já 10 dkg vlašáku a 5 dkg feferonkového a 2 rohlíky, jé to byly časy. 🙂

  7. Jiřina napsal:

    Tento salát určitě udělám a společně s dědem zavzpomínáme. 🙂

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak po „socialistickém vlašáku“ máme i „socialistický pařížák“.??
    A přidávám se k těm, co na něj chodili do bufíku – 10 dkg vlašáku + 1 rohlík = 2,10 Kč, ale můžu se plést, už mám LAHOSIP.?‍♂️
    Nicméně, já si to dávala do papíru, páč za kelímek voskovaný se platilo.

  9. Francizska napsal:

    Do majonézy zásadně nedám domácí vajíčka. Slepice nemám, od jiných bych neriskla. Já bych neriskla ani svoje, kdybych měla.

  10. Vera M. napsal:

    Bezva , díky za přesný recept. Ještě jsem mívala moc rada zampionovy majonezovy a bez majonezy TYROLSKÝ , z takových tenkých nudlicek zřejmě dietniho salamu . Na ten bys recept měla ? Jsou tam steril kapie, steril okurky , cibulky , myslím trosku worchesteru a trosku cukru ? V jednom mlicnaku v Ov ho ještě prodávají . Recept nechtějí dat ani za nic a mají ho vynikající ( ten salám je možná ten výrobní, ale je mi to úplně fuk, když ho jim jednou za rok)

  11. Jana Macůrková napsal:

    Já ale nic nepřepisovala, já byla celý dopoledne vyřizovat v Kutné Hoře a celé dopoledne jsem spala, protože mě noha natekla a bolela. Teda, pokud je ta připomínka na mně. Já šla k počítači až teď a to je 3/4 na 7.

  12. Jana Macůrková napsal:

    Já dneska koupila asi 30 dg pařížskéh, přidám trochu vařených brambor a bude bramborový. Ale nevím, co k němu.

  13. kvetula.v napsal:

    Jééééé retro salátek ?. Jen sehnat příslušný kvalitní salámek a jdu do toho ?
    Já totiž salámy nekupuju , tak nemám přehled kde a co prodávají. Ale na tohle opravdu aspoň šunkový posháním. 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..