3 hrnky o objemu 0,2 l – polohrubé mouky
1,5 hrnku cukru krupice
1 hrnek oleje
300 g řeckého bílého jogurtu 10% tuku (dávám od oka)
3 vejce
1 vanilkový cukr
1 prdopeč
strouhaná kůra z jednoho citronu
broskvový kompot
Vše smíchat a nalít na pečícím papírem vyložený plech a poklást pokrájenými plátky broskví. Dát do trouby vyhřáté na 160° na max. 40 minut péct. Nechat vychladnout.
Dobrou chuť přeje Sharka a dodává: „Pokud do těsta vmícháte 3 – 4 polévkové lžíce prosátého kakaa holandského typu a strouhnete pomerančovou kůru místo citronové a pokladete těsto plátky kompotovaných mandarinek, pod které vložíte kousky hořké čokolády, máte další, velice jedlou buchtu.“
Porosila bych poslat kousek od každého, abych mohla zovdopedně posoudit, co je lepčejší.??….tak zase nic, co? No, apsoň pošlu švagrovi, ať má inspolvenci…
To s tou čokoládou bych dala hned.
no,ten broskvovej kousek je takovej jemnej.., ten s kakaem a čokoškou a manďoškama, je takovej,..vášnivej 😀
zajdi k švagrovi, až upeče 😀
Jo, to je dobrej nápad – z Ostravy do Prahy to zvladnu i pěšky?????
Navrhuju i meruňkovy kompot , buchta s nim je taky Fakt výborná – jemne kyselkava
jo, ale nesmíš mít rozblemcaný meruně.. do nich když dáš marcipánovou kuličku obalenou ve skořici.. nebo bílou čokošku s tou skořicí, to je pak taky vyšší level….
Tak nějak…ne. Těsto dobré, ten jogurt, zvlášť řecký, je v něm bezva, ale nemám ráda zavařené broskve ani mandarinky. A už vůbec jakokoukoliv kombinaci čokolády/kakaa s ovocem. Aby mě rodina nelynčovala, zeptám se, jestli jim to mám někdy spáchat. Kdo má rád, určitě mu bude chutnat.
taky jsme měla výhrady, ale pak ochutnala, samotné ovoce v čokoládovém fondue, mě tolik nebere, ale v tý buchtě, to bylo dobrý….
víš, tohle zmizí během 5 minut z pekáče, chlapi si do každé tlapy vezmou jeden řez a jen zahuhlaj-hmhm, dobvýý, protože s plnou pusou to „r“ nedaj a pak zamumlaj, kafe by bylo?… a já můžu péct další plech…..protože si budou chtít dát i večer….
ještě přidám trochu našeho humoru:
Do kin právě přichází nová komedie pro důchodce s názvem: Hádej, v kolik půjdeme zítra nakupovat.
Režie: Andrej Babiš
Film je natočen na motivy knihy Spolčení hlupců.
Mám lepší 🙂
Pár filmů, které v momentální situaci stojí za to vidět:
1) Hamáček, Vojtěch a poslední čínská výprava
– akční film o trnité cestě za získáním roušek a respirátorů
2) Vetřelec – Vzkříšení
– online přenos z Lán
3) Počátek
– streetfood dokument o tepelném zpracování netopýrů, Čína 2020
4) Dokonalý trik
– dokumentární film z politického prostředí o protlačování zákona o střetu zájmů v době nouzového stavu státu, CZ/SK 2020
5) Million Dollar Babiš
– slovenský dokument o soukromých laboratořích v dobách koronaviru
6) U pokladny stál
– investigativní reportáž o dvoumetrových rozestupech v obchodech
7) Poslední skaut
– srdcervoucí příběh chlapce, který si jako poslední odmítá připustit, že sraz lvíčat v dubnu neproběhne
8) Cesta do pravěku
– krátký film o tom, jak se zabavit, když jsou zavřené hospody
9) Chyť mě, když to dokážeš
– dokumentární film o přenosu koronaviru
10) Sněhurka a šest trpaslíků
– pokračování veleúspěšné pohádky, už bohužel bez Kejchala. Dokejchal.
11) Císařův pekař – Pekařův císař
– kuchařská show o pečení chleba bez droždí v domácích podmínkách, moderuje J. Babica
12) Adéla ještě nevečeřela
– dokument o ekonomickém dopadu na rostlinný průmysl
13) Baron Prášil
– volné pokračování dokumentu Nepřítel státu, premiéra v pondělí 22. 3. nula nula, v jedenáct hodin nula nula prosimvás
14) Cesta do hlubin Študákovy duše
– otevřená zpověď žáků maturitních ročníků, kteří bohužel stále netuší, kdy budou maturovat
15) Na samotě u lesa
– příběh obyčejných lidí o životě v karanténě
16) Vrchní, prchni
– rozhovor s prvním nakaženým vrchním v České republice
17) Obvyklí podezřelí
– český dokument o tom, že za všechno může Kalousek
18) Jak se staví sen
– online reality show, ve které si ukážeme, jak přestavit obývák na plážový domek a ložnici na hospodu
19) Musíme si pomáhat
– otevřená zpověď všech, kteří doma šijí roušky
20) Návrat do budocnosti
– postapokalyptický film o tom, že když už bylo všechno dobrý, v Číně se zase někdo neudržel a sežral netopýra
Helenko to je skvělý.Řáchám se tu jako blázen
Ty blaaaaho ????
????????
???
Jen prosím dotaz: Budou to dávat i na nové stanici ČT3 určené pro seniory? Nerada bych o takové úžasné pokoukání přišla? .
hohohoooooo auuuu, se tu svíjím…..to je skvělý….
Koláč s broskvema je taky skvělý.Miluju broskve.A když se urodí mladým na zahradě a utrhneš si jednu a je ohřátá od sluníčka a zakousneš se do ní a šťáva ti teče po bradě a po ruce achutná a voní opravdově hmmm
Jooo, čerstvě utržená broskva… Jsem zvědavá na letošek. Loni byla úroda obrovská, tak jestli si letos nedají pohov.
mě o tom povidej, to mi pak nevadí ani,že je chlupatá….
Božííí! Řičím nahlas! 🙂
Humoru jest zapotřebí, dámy (a pane) 🙂
Je zsjímavý, že se mu nejvíc daří, když je bubě…
Jj, a většinou se šibeniční…
Tedy Sharko, To tvoje dnešní recepisectví ve mě vyvolalo slinění až nechutné. Kdyby ses zdržela alespoň těch přívlastků jako „vášnivější“… To je k nevydržení!
Tudíž děkuji tobě a Haderce za filmovou sekvenci, neboť marné slinění z probuzených chutí bylo velmi účelně použito k totálnímu proprskání klávesnice a vedlo k jejímu následnému vytření (umytí) atedy i vyčištění. A tak se mi zásluhou koronaviru přestaly k sobě lepit shift a enter a zase fungují jako dvě oddělené klávesy…
Ježyšy, ty seš teda číslo 🙂
tak tys tomu nasadila korunu!
Krása ?
Podobnou hrnkovou mám s broskvema, ale navíc je tam takový pudinkový přeliv. Taky výborný.
Někdy zkusím ?
S tím pudinkovym přelivem z kompotove stavy jsem pravé vždycky dělala z meruni. Ale fakt nesmí být rozblemcane
když já tu kompotovou šťávu naředim vodou a vypiju, alespoň něco z toho pečení mám……buchtu sežpapaj jiní…..
Když já musím se sladkým brzdit? Ale ta čokoška pod ovoce mne zaujala- jsem totiž poněkud závisláček (jen kostičku 81% denně) – zkusím to někam použít? ?
hlavně nezapomeň, pod kterej kousek ovoce, jsi tu kostičku čokolády dala 😀