3 vepřové ledvinky
1 velká cibule
sůl
pepŕ
2 stroužky česneku
1 lžíce dobrého sádla
kousek slaniny
kmín
Na 2 porce koupíme 3 vepřové ledvinky. Rozpůlíme podélně a velice pečlivě je očistíme od všech bílých částí. Důkladně proplachujeme dokud voda nepřestane být růžová.
Ledvinky osolíme, opepříme, okmínujeme a uložíme do pekáčku na pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Pomažeme sádlem, přiklopíme a dáme do trouby na 180° pomalu péci asi na 45 minut. Poté odkryjeme a necháme dopéci ještě asi 10 minut. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Recept poslala Jarybarka.
Jo! Ledvinky už jsem neměla hooodně dlouho a toto je jednoduchá a velice lákavá úprava. ?
Ledvinky, moje oblíbená vnitřnost….tak já si je dneska koupím…..
udělám je jako ty, ale na závěr, je vyndám z pekáčku a výpek podleju červeným Merlotem a nechám zredukovat a odpařit pekáček…. už mám slin plnou h…
No Šárko ať je potvým odpař si pekáček.
Já vino do jidla ne e.
Ledvinky jsou opravdová dobrota, ale ta práce kolem toho… Čištění ledvinek nemám moc ráda. Ale při pohledu na foto jsem na ně dostala chuť, takže jdu nakupovat.
Tak tomuhle ledvinkovýmu záchvatu rozumim. A protože za chvíli jedeme na nákup, je to dané…
Teeda, tuhle úpravu vůbec neznám, taky miluju ledvinky a při jejich čištění jsem strávila mocmoc hodin, abychom měli moooc :-)). (Ostrý nůž a jde to dobře).
Ještě mám jednu sedmičku zavařenou v ledničce, ale udělám si ty tvoje a těším se
Je to velmi jedlé.Mám radši tuto úpravu,než jakoukoli jinou.
Jen to číštění je vopruz…
A nedavas majoranku ? Já dávám docela dost ke konci
Ne Věrko to co tam je je dokonalý soulad.Hlavní je to sádlo a slanina.
Všechno mám ??, udělám podle tebe . I s tou krásnou hedvabnou kasi
Tys ale nadelala chutě , ulovila jsem poslední 3 ledvinky u řezníka , jupiii.
Já ještě u téhle úpravy máčím tak na hodinku do mléka.
Pokud jsou cerstve, neni to treba, pokud ne, je hodina malo, to spis pres noc.
Ale ja je vzdycky jen dukladne vyperu a opakovane sparim a dobry. Nikdy citit nebyly.
Taky jen dobře vyčistím a propláchnu a jsou bez závadného čuchu.
To není o vůni, ale protože jsou potom křehčí a rychleji hotové. Mám vyzkoušeno.
také máčím do mléka , protože nejsem “ troškař “ tak na celou noc.
U nás doma se dělaly ledvinky jen jako omáčka. S pečenými jsem se nikdy nikde nesetkala a nevím proč mne ani nenapadlo je zkusit upéct. Nad tímhle receptem regulerně sliním. Zkusím kouknout až pojedeme nakupovat. Do „velkého města“ ale už nee a tady nevím… Rozhodně na ně nezapomenu a jak potkám, jistojistě upeču ??
Zkus je Květuš fakt jsou moc dobré.
A když jsou pořádně očičtěné a propláchnuté nejsou citit.???
Já to střídám, teď mám ledvnky také v mrazáku, jak jsem byla na velkém nákupu asi před měsícem, tak jsem vzala od každého něco a teď nikam nemusíme a lenošíme.
Pečené jsem nikdy nedělala, vyzkouším jen co to půjde. Ovšem kdo nechce čistit, měla bych dobrý tip. Bimbova maminka nám kupuje ledvinky králičí a ona je jen odblaní, propláchne a vypaří a já neodblaňuji ale zase půlím. Je to hotové ve chvíli a chuť jemná
Na králičí ledvinky jsem v prodeji ještě nikdy nikde nenarazila. Ale od králíka je nikdy neodděluju, maximálně odloupnu nadměrné množství sádla (pokud ho králík má) a nechám pěkně v původním „obalu“ upéct. Odmala to zbožňuju… Proto je mi záhadou, proč mne ta pečená vepřová ledvina nikdy nenapadla ??