(1587) Pečené ledvinky

3 vepřové ledvinky
1 velká cibule
sůl
pepŕ
2 stroužky česneku
1 lžíce dobrého sádla
kousek slaniny
kmín

 

Na 2 porce koupíme 3 vepřové ledvinky. Rozpůlíme podélně a velice pečlivě je očistíme od všech bílých částí. Důkladně proplachujeme dokud voda nepřestane být růžová.

Ledvinky osolíme, opepříme, okmínujeme a uložíme do pekáčku na pokrájenou cibuli,  česnek a slaninu. Pomažeme sádlem,  přiklopíme a dáme do trouby na 180° pomalu péci asi na 45 minut. Poté odkryjeme a necháme dopéci ještě asi 10 minut. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Recept poslala Jarybarka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (1587) Pečené ledvinky

  1. a.rena napsal:

    Jo! Ledvinky už jsem neměla hooodně dlouho a toto je jednoduchá a velice lákavá úprava. ?

  2. sharka.68 napsal:

    Ledvinky, moje oblíbená vnitřnost….tak já si je dneska koupím…..

  3. sharka.68 napsal:

    udělám je jako ty, ale na závěr, je vyndám z pekáčku a výpek podleju červeným Merlotem a nechám zredukovat a odpařit pekáček…. už mám slin plnou h…

  4. lida.f napsal:

    Ledvinky jsou opravdová dobrota, ale ta práce kolem toho… Čištění ledvinek nemám moc ráda. Ale při pohledu na foto jsem na ně dostala chuť, takže jdu nakupovat.

  5. BOYE napsal:

    Tak tomuhle ledvinkovýmu záchvatu rozumim. A protože za chvíli jedeme na nákup, je to dané…

  6. Vera M. napsal:

    Teeda, tuhle úpravu vůbec neznám, taky miluju ledvinky a při jejich čištění jsem strávila mocmoc hodin, abychom měli moooc :-)). (Ostrý nůž a jde to dobře).
    Ještě mám jednu sedmičku zavařenou v ledničce, ale udělám si ty tvoje a těším se

  7. jarybarka napsal:

    Je to velmi jedlé.Mám radši tuto úpravu,než jakoukoli jinou.
    Jen to číštění je vopruz…

  8. Jana Macůrková napsal:

    Já ještě u téhle úpravy máčím tak na hodinku do mléka.

  9. kvetula.v napsal:

    U nás doma se dělaly ledvinky jen jako omáčka. S pečenými jsem se nikdy nikde nesetkala a nevím proč mne ani nenapadlo je zkusit upéct. Nad tímhle receptem regulerně sliním. Zkusím kouknout až pojedeme nakupovat. Do „velkého města“ ale už nee a tady nevím… Rozhodně na ně nezapomenu a jak potkám, jistojistě upeču ??

  10. Inka napsal:

    Pečené jsem nikdy nedělala, vyzkouším jen co to půjde. Ovšem kdo nechce čistit, měla bych dobrý tip. Bimbova maminka nám kupuje ledvinky králičí a ona je jen odblaní, propláchne a vypaří a já neodblaňuji ale zase půlím. Je to hotové ve chvíli a chuť jemná

    • kvetula.v napsal:

      Na králičí ledvinky jsem v prodeji ještě nikdy nikde nenarazila. Ale od králíka je nikdy neodděluju, maximálně odloupnu nadměrné množství sádla (pokud ho králík má) a nechám pěkně v původním „obalu“ upéct. Odmala to zbožňuju… Proto je mi záhadou, proč mne ta pečená vepřová ledvina nikdy nenapadla ??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..