(1595) Sýrový krekr

Návod poslala Věra a nechávám ho jen s minimálními úpravami:

Nejen parmázan  nastrouhaný  na hromádky na papíře v troubě vytvoří sýrové krekry. Tentokrát jsem nakrájela jedno 100g balení chedaru. Plátky na 4 čtverečky a asi 6 minut v troubě předehřáté na 180°. Vytvoří se krekry, na balkoně to za chviličku vychladlo. Pokud to chcete úplně křupavé, tak asi v té troubě déle. Tuk ze sýra jede pěkně dolů. Lze na to použít “salámovy” kulatý sýr z Lidlu – jsou z něj krásné kulaté krekry.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (1595) Sýrový krekr

  1. jarybarka napsal:

    To je docela zajimavé a snadné.Dá se to vrznout do trouby a je hotovo??? Zkusím.?už se těsím na „vylepšeni“co tady kdo vymyslí…
    .

    • sharka.68 napsal:

      střapatý krekry ze strouhanýho a do toho strouhanýho promíchnout chilli nebo něco zelenýho, co ten sejra nakopne – třeba nakládanej zelenej pepřík nebo nasekaný kapary…zelený jalapeňos…
      ono to pak moc střapatý nebude, ale zapracuje se tam ta dochucovací indredience 😀
      a do těch hromádek jde položit i posekaný sušený slazený brusinky…je to s nima taky dobrý….
      pečící papír je nutný, líp se to z něj loupe….

  2. Jana Macůrková napsal:

    Tak tohle jsem zkusila jednouo a více nikdy. Ten šílený tuk na povrchu je mi tak odporný, že už to nikdy zkoušet nebudu. Škoda sýra.

  3. lakysa22 napsal:

    No, nikdy bych si nerzoufla psát o jídle, že je odporný… Já nejím drůbež a ryby – ale takový komtentář bych si nechala pro sebe ,- ostatním to chutnà, tak proč jim kazit chuť?

  4. kvetula.v napsal:

    Jen co seženu vhodný sýr, vyzkouším a i s ochucením dle Šárky ? Co chvíli teď peču chleba, tak tam můžu na závěr jeden plech pochutiny šupnout ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..