(1611) Banánový chlebíček s ořechy

250 g hladké mouky
150 g cukru krystal
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička mleté skořice
špetka soli
2 zralé banány
2 vejce
60 ml mléka
120 ml oleje
1 lžička vanilkového extraktu
50-100 g kešu ořechů (zde použity  vlašské ořechy)
1 zralý banán na vrch chlebíčku
1/2 lžičky třtinového cukru
trochu kešu ořechů (zde použity  vlašské ořechy)

V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, skořici a sůl. Banány dohladka rozmačkáme vidličkou, prošleháme je s vajíčky, olejem, mlékem a vanilkou, přidáme do mísy k moučné směsi a vymícháme hladké těsto. Nakonec přidáme i nahrubo posekané oříšky.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto vlijeme do chlebíčkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Povrch těsta uhladíme, vtlačíme do něj podélně rozpůlený banán, ten posypeme troškou třtinového cukru a kolem nasypeme ořechy. Pečeme asi 60 minut, testujeme špejlí. Pokud povrch zlátne příliš rychle, přikryjeme ho alobalem. Upečený chlebíček necháme vychladnout ve formě.

Podle receptu z netu pekla Úsměvky kolegyně, foto ilustrační

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (1611) Banánový chlebíček s ořechy

  1. sharka.68 napsal:

    bych ten banán rozhňácala do toho těsta a vmíchala i drcené ořechy… přijde mi to lepší..umím si to představit pokrájené a obalené ve vajíčku,osmažené a posýplé cukrem moučkou…taková framcozská snídaně….když se člověk při koroně doma nudí 😀 (prosím nebít)

  2. jarybarka napsal:

    To bych koštla kdyby mi to někdo upekl.
    Ale mít zralé banány mixnu je v mléku a koktejl vypiju.
    Jinak mléko jen do kafe.

  3. BOYE napsal:

    Ač to pokaždé zkusím, neprojde. Holky prostě banánový chlebíček nee. A to zpracujou banánů tuny a v jakémkoli stádiu zralosti… Tož pošlete ochutnat ubohé stařeně. 🙂

  4. Jiřina napsal:

    Banánový chlebíček je dobrota a já do něj přidávám ještě šťávu z citronu, vlastně skoro do každé buchty. Dělám to už roky, někdo mi to kdysi poradil, že se sníží sladkost. A když dělám nějakou buchtu podle receptu, tak vždy snížím množství cukru. A to jsem mlsná jako koza. 🙂

  5. kvetula.v napsal:

    Já se držela receptu – to dělávám vždycky když poprvé něco zkouším… Citron si poznamenávám, teď už je to v troubě , verdikt bude zítra ??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..