(1652) Jahodové knedlíky VZK71

50 dg tvarohu ve staniolu
4 lžíce strouhanky
2 lžíce dětské krupice
4 žloutky
sůl,
kousek másla
nakonec tuhý sníh
Na tvarohové knedlíčky mám následující recept (starý rodinný, ale používaný)
Dělají se kuličky nebo plnit ovocem – pomalu vařit 12 minut.
Nebo – lžící noky – vařit 8 -10 minut a polévat ovocnou omáčkou. Samozřejmě
i žahourem.

Do komentářů přidala BabčaHelča, foto ilustrační.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (1652) Jahodové knedlíky VZK71

  1. sharka.68 napsal:

    můj problém jsou horký nebo teplý jahody..pro mne to je nepoživatelné…takže udělám tvarohový kuličky,uvařím a pak zaleju studenou zálivkou- rozmačkanejma jahodama v pramenu zdraví nebo v zakysance, sýpnu cukrem a poleju máslem… ale pro ostatní to klidně zabalím do těsta a vařím…varenniky jsou oblíbené i u dospělých,pokud se s nimi nemusí crcat 😀

  2. jarybarka napsal:

    Jà dělam plněné z tvarohového těsta jen na švestkové nebo meruňkové.Kahudu nebo žahour dávám na kynuté vařené bez náplně.

  3. Vera M. napsal:

    Jani, já teda nevím . Odjakživa dělám, reku od svých 19 let: 250 g tvarohu kostka , 6 lžic dětské krupicky a 1 vejce , spetka soli . A jsou jemne , testo se mi lepí na dlaně za chvilicku , jdu si umýt ruce a dodělám zbytek . Ty mas na půl kg tvarohu zhruba stejne množství sypkeho a ještě sníh, máslo … ty moje nejsou ubite , jsou pěkné navarene.
    Komu jsem ten recept poradila, spokojený . Pak se štědře poleje máslem

    • Jana Macůrková napsal:

      To není můj recept, tak nevím, proč to adresuješ mně! To je recetp Babči Helči!

      • lakysa22 napsal:

        Jani, nemusíš se hended čílit – no co, vždyť jen nedočetla do konce…a jsi vedoucí, tak adresuje, no..

        • Jana Macůrková napsal:

          Ono to ale není poprvé. A ne nadarmo se říká, že 100x nic umořilo osla. Tak ať čte až dokonce.

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            U nás třeba tvarohové neeee, buď odpalované – jahodové, meruňkové, borůvkové, a nebo bramborové – švestkové.
            Každý to má jinak, každý má ten svůj oblíbený recept …… ale čílit se kvůli názoru? Není to zbytečné?

          • Jana Macůrková napsal:

            Pro Úsměvku – já se nečílím kvůli názoru, jen nemám ráda,když mne někdo kritizuje za recept, který není můj.

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            Pro Janu
            Tak když není Tvůj, tak nereaguj, ne?

      • Vera M. napsal:

        Jj, je to v reakci na recept 71 a už jednou uvedeno jako receot 781 .
        Už jsem tady psala , ze umím číst … jen jsem polemizuvala nad množstvím suchých ingrediencí … .
        Mi se třeba líbí , ze zde kuchatky vyzkoušeji recept , pochvali a vyfotí na důkaz , ze recept je OK

        • Jana Macůrková napsal:

          Tak si napiš Babče Helče, ona ti to upřesní. Já tyhle recepty nedělám, nekontroluji, jestli to je ten „správný poměr“ surovin, nebo ne.

          • Vera M. napsal:

            Píšu teda babci Helči tady , ať se na recept znovu podívá . Nerada bych , aby mladé nezkušené hospodynky koukaly na řídké testo , ale nakonec to mohou hodit do pekacku a upéct buchtu … nevím , mléko tam není …. vzdavam to

        • Francizska napsal:

          Věrko, to je fakt, že je to v komentáři, dále recept 781 a teď znova. Stát se může, že se recept opakuje, ale spíš bych to brala uvařeno podle bramboračky. Ale chtělo by to foto jídla, ne jen ilustrativne. Ale chápu, je s tím dost práce a stane se.
          Já rozblemcane jahody ne. Asi bych v případě přebytku rozmixovala, dala na mrazák a potom udělala zmrzlinu. My děláme rybizovou, odstavnit, dát na mrazák a potom dle potřeby zmrzlina. Mám na to stroj.

          • Vera M. napsal:

            Franci , já jsem jen napsala , ze tam ty ingredience vůbec nesedí … pravda , ze jsem to adresovala Janě, protože mě to trklo už potřetí

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..