50 dg tvarohu ve staniolu
4 lžíce strouhanky
2 lžíce dětské krupice
4 žloutky
sůl,
kousek másla
nakonec tuhý sníh
Na tvarohové knedlíčky mám následující recept (starý rodinný, ale používaný)
Dělají se kuličky nebo plnit ovocem – pomalu vařit 12 minut.
Nebo – lžící noky – vařit 8 -10 minut a polévat ovocnou omáčkou. Samozřejmě
i žahourem.
Do komentářů přidala BabčaHelča, foto ilustrační.
můj problém jsou horký nebo teplý jahody..pro mne to je nepoživatelné…takže udělám tvarohový kuličky,uvařím a pak zaleju studenou zálivkou- rozmačkanejma jahodama v pramenu zdraví nebo v zakysance, sýpnu cukrem a poleju máslem… ale pro ostatní to klidně zabalím do těsta a vařím…varenniky jsou oblíbené i u dospělých,pokud se s nimi nemusí crcat 😀
Taky dělám tak, menší tvarohový kuličky, k tomu rozmačkané jahody posypané cukrem, polité máslem.
Tvarohové knedlíky dělám podle tohoto receptu:
1 kostka tvarohu 25 dkg, 1 vajíčko
po jedné lžíci: krupice, strouhanka, škrob. moučka,
mletý cukr, hrubá mouka
Kuličky obaluji ve strouhance, pak je prsty, mezi palcem a ukazováčkem zploštím. Vaří se 3 min. po vyplavání.
Přesně, vařená jahoda je peklo na talíři, nesnáším ani kompotovaný a ani přemražený, je to jak bláto.
Jahody mám moc ráda ale jen čerstvé. Jen jednou jsem je kompotovala a neujmulo se. Čerstvých jahod sníme móóóc , nejlepší jsou s “ kysankou “ jako dezert nebo to dávám na lívance nebo knedlíčky a to i z kynutého těsta.
Jà dělam plněné z tvarohového těsta jen na švestkové nebo meruňkové.Kahudu nebo žahour dávám na kynuté vařené bez náplně.
Co je kahuda? Zas budu hledat a zamotám se do recepejsků. 😉 To jsem zvědavá, u čeho skončím, protože jak jednou začnu…
Rozmačkané jahody s cukrem a kysanou smetanou.
mlask
už aby je pan pojízdná zelenina měl
???
Jani, já teda nevím . Odjakživa dělám, reku od svých 19 let: 250 g tvarohu kostka , 6 lžic dětské krupicky a 1 vejce , spetka soli . A jsou jemne , testo se mi lepí na dlaně za chvilicku , jdu si umýt ruce a dodělám zbytek . Ty mas na půl kg tvarohu zhruba stejne množství sypkeho a ještě sníh, máslo … ty moje nejsou ubite , jsou pěkné navarene.
Komu jsem ten recept poradila, spokojený . Pak se štědře poleje máslem
To není můj recept, tak nevím, proč to adresuješ mně! To je recetp Babči Helči!
Jani, nemusíš se hended čílit – no co, vždyť jen nedočetla do konce…a jsi vedoucí, tak adresuje, no..
Ono to ale není poprvé. A ne nadarmo se říká, že 100x nic umořilo osla. Tak ať čte až dokonce.
U nás třeba tvarohové neeee, buď odpalované – jahodové, meruňkové, borůvkové, a nebo bramborové – švestkové.
Každý to má jinak, každý má ten svůj oblíbený recept …… ale čílit se kvůli názoru? Není to zbytečné?
Pro Úsměvku – já se nečílím kvůli názoru, jen nemám ráda,když mne někdo kritizuje za recept, který není můj.
Pro Janu
Tak když není Tvůj, tak nereaguj, ne?
Jj, je to v reakci na recept 71 a už jednou uvedeno jako receot 781 .
Už jsem tady psala , ze umím číst … jen jsem polemizuvala nad množstvím suchých ingrediencí … .
Mi se třeba líbí , ze zde kuchatky vyzkoušeji recept , pochvali a vyfotí na důkaz , ze recept je OK
Tak si napiš Babče Helče, ona ti to upřesní. Já tyhle recepty nedělám, nekontroluji, jestli to je ten „správný poměr“ surovin, nebo ne.
Píšu teda babci Helči tady , ať se na recept znovu podívá . Nerada bych , aby mladé nezkušené hospodynky koukaly na řídké testo , ale nakonec to mohou hodit do pekacku a upéct buchtu … nevím , mléko tam není …. vzdavam to
Věrko, to je fakt, že je to v komentáři, dále recept 781 a teď znova. Stát se může, že se recept opakuje, ale spíš bych to brala uvařeno podle bramboračky. Ale chtělo by to foto jídla, ne jen ilustrativne. Ale chápu, je s tím dost práce a stane se.
Já rozblemcane jahody ne. Asi bych v případě přebytku rozmixovala, dala na mrazák a potom udělala zmrzlinu. My děláme rybizovou, odstavnit, dát na mrazák a potom dle potřeby zmrzlina. Mám na to stroj.
Franci , já jsem jen napsala , ze tam ty ingredience vůbec nesedí … pravda , ze jsem to adresovala Janě, protože mě to trklo už potřetí