(1654) Kuřecí polévka s kapáním

2 kostry z kuřete na vývar
(1 kostka kuřecího bujonu)
mrkev, petržel
1 lžíce másla
2 vejce,  polohrubá mouka
sůl

zelená petrželka, šnytlík nebo nadrobno nakrájený libeček

Kuřecí kostry dáme uvařit a kostkou kuřecího bujonu. Když je maso měkké, kostry vyndáme, pro jistotu přecedíme, z koster obereme maso, vrátíme do vývaru a přidáme zeleninu, kterou nejdříve opražíme na kousku másla. Povaříme asi 10 minut.

Z vajec, polohrubé mouky a špetky soli si připravíme hustší těstíčko, které přes vidličku dávkujeme do vařící se polévky. Když kapání vyplave nahoru, je polévka hotová.

Na talíři můžeme dozdobit petrželkou nebo libečkem.

Babiččinu polévku vařila Jana MAcůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1654) Kuřecí polévka s kapáním

  1. Iva Janovská napsal:

    Pro mě mámina polívka. Když zbylo víc masa, dalo se do rizota, toho zapékaného, opraženého, ne italského :-), polívka se většinou se dělala z víc kuřat najednou, když se očekával nálet kobylek, tedy návštěva příbuzných…

  2. Jiřina napsal:

    Kuřecí polévka nikdy nezklame, u nás bude zítra, mám sice jeden skelet, ale jsme jen dva, tak to bude stačit.

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Ja tenhle rychlovyvar, ktery si musi pomahat kostkou bujonu, fakt nerada. Kdyz uz, tak si s tim dam praci. Sketety upecu z korenovou zeleninou a cibuli a pak z toho teprve tahnu vyvar. Ale trva to pak nekolik hodin 🙁

  4. Inka napsal:

    Ale já si nemyslím, že by bylo potřeba bujonu. Protože Andělka je nejedlo a polévka bývá většinou jediné, co obědvá, vařím ji dost často. Ovšem alespoň ze tří skeletů, bez kůže a alespoň hodinku a půl. Jo a s cibulí – vcelku se šlupkou. Maso používám do kuřecího salátu, to zase miluje Andělky maminka. Nebo to klasické české rizoto, ale to potřebuju i ten vývar.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..