(1633) Nakládané kuřecí maso

1 kg kuřecích prsou
1 lžička soli
2 lžičky mletého pepře
2 lžičky sladké mleté papriky
2 lžičky zázvoru (může být sušený)
2 lžičky kari
4 žloutky
6 lžiček solamylu
2 větší cibule
6 lžic sojové omáčky

Maso nakrájíme na nudličky. Všechno koření si v misce smícháme dohromady, v druhé misce do žloutků vmícháme sojovou omáčku a solamyl. Cibuli pokrájíme na čtvrtkolečka. Ve větší nádobě pořádně  promícháme maso s kořením, žloutkovou směsí a cibulí. Zakryjeme a uložíme do ledničky, nejlépe na 24 hodin. Směs opečeme na oleji (ne moc!) doměkka.

Podáváme s pečenými bramborami, vhodné jsou i hranolky nebo vařené brambory. Je to hotové velice rychle, tak s tím počítejte při přípravě přílohy. Při menší množství masa nezapomeňte ingredience dělit dvěma 🙂

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (1633) Nakládané kuřecí maso

  1. Jana Macůrková napsal:

    Já dělám hodně podobné, jen nedávám najednou kari a zázvor. Buď jedno nebo druhé.

  2. jarybarka napsal:

    Nejlepší úprava kuřecích prsíček jsou tyto a podobné směsy.Koŕeněné naložené výborné.Jen bych se obešla bez hranolek a hodila to na spoustu zeleniny.

  3. lakysa22 napsal:

    Děkuju! Budu mít rychtáře, až konečně dorazí mladí…a hrancolky jsou dobrý nápad, já dosud jen rýč.

  4. BOYE napsal:

    Mám chybu v matrixu, nebo než jsem dopsala příspěvek, tak rychtář s rýčem zmizel???

  5. Vera M. napsal:

    Já jsem kdysi daaaavno něco podobného s velkým úspěchem dělala a v té době jsem se nemohla sušeného zázvoru ujist. Proste droga . Ale Mela jsem tam cela vajíčka a myslím ze i trosku mletého kminu . Je to fakt rychle hotové a moc dobre. Když jsem se chtěla blejsknout , udělala jsrm k tomu kulaté Bramboracky v livanecniku a podávala s houbami v octu . Noco, nesmejte se , tak bolo ???. Laka mě zkusit to podle tebe , i když tenkrát mě chvalili do nebe . Jo a byly tam stroužky česneku na plátky

  6. Imelda napsal:

    Něco podobného občas dělávám, nedávám žloutky, když mám, tak místo cibule pórek, ten nedávám do směsi, ale nakrájený osmažím na oleji s nadrobno nakrájeným zázvorem a česnekem, pak přidám smažit okořeněné předem naložené maso. Příloha rýže.

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ještě mi tam chybí pórek a ořechy – to se dává až k osmaženému masu. Jinak to připravuju stejně.
    Kecám, lupnu tam i worchester, občas i bylinky …. jak je zrovna chuť.?

  8. kvetula.v napsal:

    Lososa ani lososí bříška jsem nesehnala, tak se včerejší ňamka odkládá, ale toto bych mohla spáchat. Kombinaci kari + zázvor jsem ještě nezkoušela…. Jen cecany nahradím stehýnkama… ??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..