(1636) Pečená krůtí srdce

aneb inspirováno Bramboračkou – recept 1587 (pečené ledvinky)

krůtí srdce 1 kg
1 velká cibule
sůl
pepř
2 stroužky česneku
10 dkg anglické slaniny (plátky)
drcený kmín

Srdce zbavíme tuku, zbytků dutých žil, podélně rozkrojíme  a velice pečlivě z nich vymyjeme všechnu sraženou krev.
Nádobu s nepřilnavým dnem vyložíme polovinou slaniny,  na ni dáme pokrájenou cibuli, česnek a narovnáme půlky srdíček. Osolíme, opeříme, pokmínujeme. Pokladme druhou polovinou slaniny, přiklopíme a dáme do trouby na 180° asi na hodinu. Poté odkryjeme a pečeme ještě asi 15 minut, aby slanina byla křupavá. Podáváme s bramborovou kaší.

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1636) Pečená krůtí srdce

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Omlouvám se za foto na dezertním talířku, nevečeřela jsem a než jsem stihla dojít ke stolu a vyfotit krásně naaranžované i s plátkem slaniny na kaši, bylo „rozhrabáno“. Tak alespoň pro představu.

  2. lakysa22 napsal:

    Není poznat, že je to malý tatlířek a buď ráda, že vůbec něco zbylo – já šla jednou pro tablet – mezitím teblefón, a než jsem přišla, zbyly drobky..?

  3. Jana Macůrková napsal:

    Zkusím tak udělat krůtí nebo kachní žaludky.

  4. Vera M. napsal:

    Ty Ledvinky byly famózní a krutí srdíčka mám ! Také jsou ve frontě : nakladane kuřecí a gratin s lososem . Kousky s tvarohem až pro bandu ????

  5. kvetula.v napsal:

    Jelikož nám pečené ledvinky dle Evy chutnaly, zkusím i tuto variantu – jen ta krůtina je v našem maloměstě hůře sehnatelná. No povedu v patrnosti a až se nějaké to srdce do cesty připlete, skončí na talíři (tentokrát jsem při velkém nakupování měla smůlu a ani vepřové nebylo ?) Tak příště … ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..