500 g kuřecích prsou
Marináda:
100 ml vody
1 KL pálivé papriky
1 KL sladké nebo uzené papriky
1 PL soli
1,5 PL solamylu
1 KL kari
1 KL pepře
1 KL oregana
Na obalení:
250 g hrubé mouky
1 KL pálivé papriky
1 KL sladké papriky
1 PL soli
1 PL solamylu
1 KL kari
1 KL pepře
1 KL oregana
Nejdříve nakrájíme maso na kousky, jaké nám budou vyhovovat. Dáme ho do mísy a přidáme vodu a koření na marinádu. Všechno společně důkladně promícháme a dáme nejméně na 1 hodinu do lednice.
Mezitím si připravíme obalovací směs. Maso před vložením do moučné směsi musí být mokré, takže ještě jednou zamícháme. Kousky masa se ve směsi snažíme prohazovat, aby na něm mouka ulpívala ne úplně stejnoměrně.
Ihned po obalení smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje – fritovací hrnec není vhodný, mouka opadává a všechen olej byste pak vylili. Obalujte si kousky těsně před smažením, ne předem, mouka nesmí zvlhnout.
Haderach
ahoj Helo,
mojí marinádou na KFC křídla,stripsy nebo stehýnka, je podmáslí…pěkně 24 hodin máčené kuřecí kousky, následně okapané a obalené v křupavých kukuřicových lupíncích s kořením nebo panko strouhance s kořením…ještě přidávám do obalovací směsi sušenej česnek…..
Jo, to taky umím, ale to není KFC – oni opravdu používají jen vodu a mouku.
já to kdysi dostala od někoho jako recept na KFC s tím podmáslím… ale voda je „levnější“ a nemá žádnou dochuť (což je pro to koření a maso velký plus) … jinak to používám, když potřebuju nakřehnout slepici, kterou do dvou dnů chci dělat na paprice..v tom podmáslí „omládne“…
Je to trochu jinak. Stripsy jsou v lupínkách, protože bezlepkové. A ještě křídla. Ostatní je opravdu mouka voda. Jo, a vlastně ani ne tak moc v lupínkách, jako kukumouce. Jako matka přísahám na alergickej holej pupík vlastního potomka. A taky jsem tahala rozumy – blahé paměti – z Prvorozené, neb tu KFC několik let živilo (prací, nikoli produkty 🙂 ). Kořenící směs sice zůstává utajená, ale o to větší je dobrodrůžo, když se lidstvo pokouší se originálu přiblížit. Je to stejnej sport jako kuličky z IKEA…
Nejsou, je mi líto. Byla jsem přímo v zázemí..žádný lupínky.
jeden čas měli v koření hodně majoránky a pak to těstíčko chutnalo skoro jako bramborákový, jen místo brambor,byla mouka….
Mě kupodivu, ač nemám ráda ostré omáčky, chutná právě ta z KFC, kterou dávají k těm kouskům z kuřete – je to pravděpodobně tabasco, zkoušela jsem ji, a je to hodně podobné.
myslíš tu BBQ omáčku? Co region, to jiný druh koření, sladidla a jiná chuť…
Ted jsi me zmatla…
Jedina paliva omacka, kterou KFC nabizi, je Hot tartar, coz je paliva majoneza. BBQ nepali, ovsem samy stripsy a hot wings jsou palivy jak cert.
Já byla v KFC v Praze v Dejvicích. Jediný, co jsem si dala, byly právě nějaké smažené kuřecí kousky s br.kaší a na ni byla nějaká hnědooranžová, jakoby škrobová omáčka,která sice byla ostrá, ale chuťově dobrá. A jediný, co mi ji připomíná je právě Tabasco.
Ale už je to dost dlouhá doba, tak čas samzřejmě trochu chutě i obrazy zkresluje po svém…
Aha, na kasi 🙂 To je kureci omacka gravy, takovy americky UHO. Ale fakt me prekvapuje, ze by byla ostra 😉
Ale jak pises, cas micha vzpominkami 🙂
Ale ostrá byla, to jsem si pamatovala a zkoušela jsem ji napodobit, s tím tabascem to hodně připomínalo a chutnalo.
Já teda nejsem zrovna příznivce kfcéček či mekáčů, ale …… nedávno jsem o tom slyšela přednášku od jednoho kolegy, který tvrdil, že křupavost jim nedělají lupínky, ale právě ta marináda a následné obalení v mouce. On dokonce tvrdil, že do marinády přijde ledová voda. A jeho poslední bylo, že tam patří kajenský nebo bílý pepř. Jo, vlastně ještě jedno, že se to v mouce musí prohazovat delší dobu, to že udělá tu správnou strukturu.
A ty omáčky – mají sýrovou, kepuč – ten předpokládám jen u nás, tatarku, česnekovou omajdu, BBQ a Sweet Chilli omajdu. A to nejsem tak chytrá, stačilo si najet na káefcéčko a omajdy si vyhledat. Barvou by odpovídala jen ta sýrová, ale pálivá by asi nebyla.
Ano, vodu v receptu mas. Toho bileho pepre jsou 3 lzice, pak je to pravy KFC a pali to jak cert. Takze ja ho nedavam 🙂
Zařadila jsem to mezi – určitě udělám – prcek to má rád, tak nejpozději o prázdninách.
A OK, bílý dávat nebudu ?
to mi tam moc chutná….bílej pepř já ráda, je to úplně jiná pálivost….
v ledové vodě míchají japonci i svoji rejžovou mouku na tempuru…fakt to po usmažení křupe…
Úsměvko, tu omáčku na kaši, neprodávaj v plastovým kelimku, tu maj udělanou zvlášť….jeden čas mi to gravyuho moc chutnalo, tak jsem tam chodila s kámoškou,ona si objednala, spucla stripsy nebo kentucky stehna a vyměnila hrany za kaši a já měla orgie 😀
Já tedy v KFC moc ráda beru „kyblík“- 12 kousků kuřecího masa když ho mají v akci, myslím že za 145,-Kč a k tomu 3 omáčky, které si vyberu. Možná jsem divná, ale to nelením každé úterý/jediný den kdy je sleva/jet do Brna k hlavnímu nádraží pro kyblík. Teď nevím, kdy zase bude.
Jirinko, ty jsi fakt frajerka ?
Já byla v KFC jedinkrát v životě, a to jen, že mně přemluvili známí. V Donaldu asi 2x , jednou se svojí třídou, podruhé si nějak nevybavím přesně. Ale pracovala tam mladší dcera (přivydělávala si na vejšce) a asi proto, že vím, tak nikdy více. To si raději usmažím to kuře doma a na čerstvém oleji..
a levnějc 😀
Jiřinko, u nás KFC funguje i přes karantenu, nejřív prodej z okýnka, teď už jim funguje i zahrádka..a úterní kyblíky jsou pořád.. 12 kousků za 159 nebo 149… teď nevim…
Tak to máte dobrý, musím zjistit jestli v Brně taky. Vždycky když tam jedu, zapomenu si říct o telefon. To bych jela i trolejbusem s rouškou na nose, když člověka honí mlsná. Já vím, že bych si to mohla udělat doma levněji a zdravěji, ale mně to tam chutná líp.