kuřecí prsa
krájená sušená rajčata v oleji
cibule
česnek
bazalka
fettuccine
parmazán
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Z rajčat (měla jsem malou skleničku, 190 g) slijeme do pánve olej, rozpálíme a nudličky v něm zprudka osmažíme – jsou měkké fakt za chvilku. Ztlumíme plamen, nudličky vyjmeme z pánve a vsypeme najemno nakrájenou půlku malé cibule a 2-4 nadrobno posekané stroužky česneku (podle velikosti, nevaříme jídlo k odpuzování upírů). Chvíli smažíme, pozor, aby česnek nezhnědnul, byl by hořký. Přidáme skleničku krájených sušených rajčal, trochu bazalky, promícháme, přidáme kuřecí nudličky a chvíli spolu prohřejeme.
Fettuccine uvaříme, smícháme s rajčatovo-kuřecí směsí, posypeme strouhaným parmazánem, znova promícháme a servírujeme. Dobrou chuť.
Haderach
Přepošlu mladým, taková rychlovka je akorát pro ně. Já bych se bála, že ten česnetek spálím, tak propasíruju syrový.
Je to fakt strašná rychlovka a je to moc dobrý. V rámci podpory zavřených hospod jsme si párkrát objednali jídlo. Jednou jsem si z restaurace Naše pasta objednala právě toto a strašně mi to chutnalo. Recept nemaje jsem to tak nějak odhadla a vytvořila a ono se to povedlo 🙂
když pasírovaný a plátkovaný,má jinou chuť…italové ho nepasírujou, buď dávaj stroužek nebo plátky…pak je to ovoněné a není to tak česnekové,jak jsme zvyklí….
A to je aspoň slovo do pranice! Děcka milují těstoviny, tak není co řešit.
Podobná jídla vařím, když potřebuji mít brzy uvařeno, těstoviny jsou uvařené hned, kuřecí nudličky osmažené taky, akorát jsem nepřišla na chuť sušeným rajčatům i když jinak rajčata miluji. Ovšem bez slupky. Po osmažení cibulky a česneku přidám ještě orestovat na proužky, či plátky nakrájenou cuketu, nebo cokoliv jiného.
Jednoduché a rychlé, jen nemám doma sušená rajčata v oleji, takže to dnes neudělám.
Hadérko, máš 100 bodou ???
Díky … hlavně si fakt kup krájený, jinak je to děsnej vo*er.
OK, pohledám je v obchodě ?
Hadérko, zkus do toho dát 2 cm sardelový pasty na 100g masa, na ten olej…….budeš mít další chuť, kupodivu to není po těch rybkách ani cítit, jen to je takové zvláštní…a nakopne to to kuřecí… je to taková levnější verze místo ančoviček..používám tu sardelku v modré tubě…když se dostanu k originál anchovičkové, sahám po ní…cenově- naše modrá 20,- originál 40,- a více..ale má to trochu větší gramáž…
OK, příště 🙂
Pokud by se někdo chtěl extra rozvášnit (a měl), může do směsi před masem hodit hrstičku piniových oříšků, ty si se sušenými rajčaty náramně rozumí 🙂
Ty bláho jestě ze jsem sem vlezla až po O.Kuřecí polévka a zavináč s kimči a rohlík.Byla jsem ve hvozdech s psíkem až do11h.
Takové těstoviny to si teda dáme.!!!
Také jsem přeposlala mládeži a zdůraznila ta krájená rajčata. Holky si obě stěžují, že už FAKT neví, co pořád vařit…
Tenhle tvar nudlí mám v domácím provedení (říkám jim široké nudle) , jen ta sušená rajčata mám nekrájená, tak nevím…. Možná to pro dva risknu , anžto recepis je pro mne jako dělaný – rychle hotové a věřím, že moc dobré ??
U nás dneska v podstatě totéž. Tedy základově. Byla tam ještě půlka papriky, dýňová semínka a bylo to s rejží. Ale ten italskej základ je právě ta největší lábuž. Dorostenka si povzdychla, že nějakej sklerotik (kdo byl asi myšlen, že?) nekoupil nudle… Kdyby bývala tušila, že těstoviny nemáme, přihodila by bývala cuketu a zázvor místo sušených rajčat a potkalo by to sójovku… No bylo to chutno a skvělo a hlavně mi bylo bez mého vaření servírováno. Ovšem nikoli zadarmo. Výměnou jsem se postarala o jednu lineární rovnici a jmenný přísudky.