kuřecí čtvrtky
šunka
sýr
plnotučná hořčice
máslo
sůl
pepř
Kuřecí čtvrtky vykostíme, osolíme, opepříme a kůží dolů položíme na fólii, abychom si ušetřili práci s úklidem kuchyňské linky ?. Bohatě potřeme plnotučnou horčicí, pokladame plátky šunky a hranolky sýra. Plátky přeložíme napůl a sepneme třemi ostrými párátky. Na kostce másla nejprve pod poklicí a po změknutí odkryté pečeme dozlatova v rozpálené troubě.
Výbornou šťávu můžeme použít do štouchaných brambor.
Recept poslala Věra M.
Kuřecím masem se rádi nacpem ???Snadné a rychlé.Já ještě nějakou bylinku . Mňam.
já místo sýru vymačkaný obsah vinné klobásy…ale utajený syreček v kapse, taky není špatná volba 😀
Shari, to je starý totalitní recept , kdy nikde nic nebylo a vždycky chutnal . Vylovila jsem ho jen proto , že jsem ho nedávno vařila a banda se olizovala . Tak bych ho nechala tak , jak je
co kapsa Věrko, to spousta možností…jedna může být prázdná,druhá vysypaná..ve třetí sejra, ve čtvrtý smrdutej poklad….já tyhle totalitní znám a nic proti nim nemám…
Ve verších, jo, Jarybarko? Dobrýýýýýýýýýýýýýý
Kuře můžeme v každou denní i noční dobu a jakkoliv upravené, takže se mi recept moc líbí. A Sharčiná zmínka o uvnitř zakletém syrečku mně taky zalahodila. Takže, děvčata, díky.
Máš pravdu , příště ji určitě udělám úplně jinou . Tahle chutná i malinkým dětem . Pěkně zbaštili
kolega to jednou naplnil játrovou zavářkou na knedlíčky, protože si myslel,že mu ji tam manželka připravila..od té doby to tak dělají…. 😉
Fakt nevím, proč mne ta kuřecí kapsa nenapadla. Přitom vykostěná stehna i s kůží mám vždy pohotově. Určitě dva kousky brzy do remosky na máslo šupnu a uvidíme ??
Pamatuji si, když jsem zde napsala, že maso na roštěnky potírám hořčicí, jak se tomu dost lidí divilo.
Toto určitě zkusím, a to i přes to, že moc tyto „baleniny“ nemusím. Jen tam asi lupnu nivu …. Díky ?
on někdo roštěnky nepotírá hořčicí????
Já je dělám z prsních řízků a plním tím, co se doma najde. Přemýšlím, že je potřu Curry-mango pastou (Heinz).
Šťáva z masa potřeného hořčicí, to je top. Kapsy jsou taky skvělá věc. Já jen trochu míň oblibuju tu šunku se sýrem, ale když se v kapse najde nějaký fermentovaný kus masa a ostřejší sýr… Není důvod neslintat blahem…