1/2 kg žampionů
100 g tučného tvrdého sýra
100 g šunky
hladká mouka
2 vejce
sůl
olej na smažení
Žampiony zbavíme nožek a hlavičky oloupeme. Naplníme směsi nastrouhaného sýra a posekané šunky. Obalíme v mouce a následně v těstíčku, udělaném ze zbytku plnící směsi, 2 vajec a soli, zahuštěném moukou do správné konzistence.
Musí se smažit ve vysoké vrstvě oleje , aby se bublinkami oleje osmažily i shora – překlopením by náplň vytekla. Lepší je smažit ve fritéze, kdo má. (Nebo je možné obalit v trojobalu, strouhanka náplň udrží.)
Ihned podáváme.
Recept poslala Věra M.
Věrko, zkus do té náplně přidat muškátovej květ… jinak je to velice jednoduchej a tím pádem chuťově skvělej recept, nic se tam netříská….
Mňam. Víc slov netřeba.
Dělám i s tím muškátem, ale obaluju ve strouhance. Firtatéu nemám, a už kupovat nebudu. Květ dávám i do kapání do polévky.
Já posekávám ještě ty nohy do náplně a většinou petrtelim. Nicméně květem se nezkazí nikdy nic, tak půjde brzy ke zkoušce. Onehdy se nechaly holky slyšet, že klidně můžem místo masa vařit houby. Mno, zase tak úplně ne, ale částečně …
Holky mají pravdu
Žampiony jsou mňamka.Plněné žampiony jsou ólalá.A malé brambůrky k nim.Parádní inspirace diky.
750g žampionů téměř za hubičku jsem koupila minulý týden, tak bylo několik jídel. Na plněné nedošlo – to až příště. Plněné dělávám v klasickém trojobalu, ale proč nezkusit v těstíčku? – i muškát zkusím přidat. Byla bych udělala Renatiny v bramborákovém těstě, ale byla gugla 😋, tak jsem nechtěla mít všecko na jedno brdo. Teď bude sezona levných žampionů, tak se můžeme vyřádit. Jak píše Eva , s malýma brambůrkama nebudou mít chybu 😎
Tento recept je určitě skvělý, zkusím ho.
Žampiony plním směsí z nivy a šunky. Obaluji v trojobalu.
Skvělý recept. Udělám.
Hanko , většinou dělám v trojobalu a tohle šmudli šmudli vzniklo z mé proslulé lenosti . Dobré to bylo . Jinak : jedná se opět o totalitní jídlo . Nikde nic nebylo , ale žampiony , šunka a sýr ano . A dodnes je to možná moje nejoblíbenější jídlo . Fakt . Muskátový květ tomu možná čeká
u nás se to za totáče dělalo s nastrouhaným junior salámem a muškátovým květem, a postrouhanejma nožičkama žampionů…pak se to obalilo v trojobalu a usmažilo…později jsme dávali šunkový salám…kolega z práce zase dává játrovku a cibulku a ty postrouhaný nožičky…
Kdysi dávno již tomu (rok 1978) pohnojili nad Ratajema jednu ne zrovna malou louku koňským hnojem. A v červenci to tam vypadalo jako na treninkovém golfovém hřišti – žampiony, kam se podíváš. Chodili jsme tam obden a žampiony v těstíčku byly na denním jídelníčku. Od té doby je Vlastik nemůže ani vidět. Já ano, ale smažím na pánvi, nechce se mi po každém smažení filtrovat nebo měnit olej v fritéze.
Jééééé, dala bych si hned, mám hlad. S novým brambůrkem, petrtelkou a tatarkou 😋😋