(1762) Plněné žampiony v sýrovém těstíčku

1/2 kg žampionů
100 g tučného tvrdého sýra
100 g šunky
hladká mouka
2  vejce
sůl
olej na smažení

Žampiony zbavíme nožek a hlavičky oloupeme. Naplníme směsi nastrouhaného  sýra a posekané šunky. Obalíme v mouce a následně v těstíčku,  udělaném ze zbytku plnící  směsi, 2 vajec a soli, zahuštěném moukou do správné konzistence.

Musí se smažit ve vysoké vrstvě oleje , aby se bublinkami oleje osmažily i shora – překlopením by náplň vytekla. Lepší je smažit ve fritéze, kdo má. (Nebo je možné obalit  v trojobalu, strouhanka náplň udrží.)
Ihned podáváme.

Recept poslala Věra M.

Příspěvek byl publikován v rubrice Retro. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (1762) Plněné žampiony v sýrovém těstíčku

  1. sharka.68 napsal:

    Věrko, zkus do té náplně přidat muškátovej květ… jinak je to velice jednoduchej a tím pádem chuťově skvělej recept, nic se tam netříská….

  2. lakysa22 napsal:

    Dělám i s tím muškátem, ale obaluju ve strouhance. Firtatéu nemám, a už kupovat nebudu. Květ dávám i do kapání do polévky.

  3. BOYE napsal:

    Já posekávám ještě ty nohy do náplně a většinou petrtelim. Nicméně květem se nezkazí nikdy nic, tak půjde brzy ke zkoušce. Onehdy se nechaly holky slyšet, že klidně můžem místo masa vařit houby. Mno, zase tak úplně ne, ale částečně …

  4. jarybarka napsal:

    Žampiony jsou mňamka.Plněné žampiony jsou ólalá.A malé brambůrky k nim.Parádní inspirace diky.

  5. kvetula.v napsal:

    750g žampionů téměř za hubičku jsem koupila minulý týden, tak bylo několik jídel. Na plněné nedošlo – to až příště. Plněné dělávám v klasickém trojobalu, ale proč nezkusit v těstíčku? – i muškát zkusím přidat. Byla bych udělala Renatiny v bramborákovém těstě, ale byla gugla 😋, tak jsem nechtěla mít všecko na jedno brdo. Teď bude sezona levných žampionů, tak se můžeme vyřádit. Jak píše Eva , s malýma brambůrkama nebudou mít chybu 😎

  6. lida.f napsal:

    Tento recept je určitě skvělý, zkusím ho.
    Žampiony plním směsí z nivy a šunky. Obaluji v trojobalu.

    • Vera M. napsal:

      Hanko , většinou dělám v trojobalu a tohle šmudli šmudli vzniklo z mé proslulé lenosti . Dobré to bylo . Jinak : jedná se opět o totalitní jídlo . Nikde nic nebylo , ale žampiony , šunka a sýr ano . A dodnes je to možná moje nejoblíbenější jídlo . Fakt . Muskátový květ tomu možná čeká

      • sharka.68 napsal:

        u nás se to za totáče dělalo s nastrouhaným junior salámem a muškátovým květem, a postrouhanejma nožičkama žampionů…pak se to obalilo v trojobalu a usmažilo…později jsme dávali šunkový salám…kolega z práce zase dává játrovku a cibulku a ty postrouhaný nožičky…

  7. Jana Macůrková napsal:

    Kdysi dávno již tomu (rok 1978) pohnojili nad Ratajema jednu ne zrovna malou louku koňským hnojem. A v červenci to tam vypadalo jako na treninkovém golfovém hřišti – žampiony, kam se podíváš. Chodili jsme tam obden a žampiony v těstíčku byly na denním jídelníčku. Od té doby je Vlastik nemůže ani vidět. Já ano, ale smažím na pánvi, nechce se mi po každém smažení filtrovat nebo měnit olej v fritéze.

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jééééé, dala bych si hned, mám hlad. S novým brambůrkem, petrtelkou a tatarkou 😋😋

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..