1/2 kg kuřecích prsou
sůl
pepř
4 lžíce tatarské omáčky
2 stroužky česneku
hladká mouka
olej
Kuřecí prsa nakrájíme na 2 cm silné plátky, osolíme a opepříme. V misce si smícháme tatarskou omáčku s drceným česnekem. Kuřecí plátky marinádou potřeme a necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Maso je pak křehké a šťavnaté. Potom maso zlehka obalíme v mouce a ihned smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Necháme okapat na ubrousku.
Variace: místo tatarky použijte majolku + česnek (klidně i sušený), sladkou papriku (maličko!) a špetku chilli.
A omlouvám se za servis, vedle brambor je salát coleslaw, který z důvodu potravinové alerige můžu doma jen já – takže ho dělám jen maličko a dávám si ho rovnou na talíř 🙂 Haderach
Není třeba se omlouvat, dala bych si to z fleku. Maso s majonézou je fakt moc dobré, tatarka mě nenapadla. S česnekovou majonézou jsem kdysi několikrát pekla králíka a taky to bylo moc dobré. Takže díky za připomenutí a kuřízek v této úpravě udělám určitě.
tak základem tatarky je majonéza…jen s přidanou hodnotou 😀
Mě by nikdy nenapadlo marinovat maso v tatarce nebo majonéze.Ale kuřecím prsa si o marinádu říkají tak zkusím ráda.A ten coleslaw?Ten letím udělat hned teď.z nového zelí mladé mrkvičky…mňam
tak to jsme dvě, já tyhle věci nevyhledávám ani k masu, já barbar mám ráda pepř,sůl, papričky nebo trošku pomleté carolina reaper, případně čerstvé bylinky…
moje máti má ráda nové brambory s tatarkou, ale jí to, když s ní nejsem..nedělá mi to dobře..
ale česnekovou pomatlánku nebo coleslaw, tam majonézu toleruju… 😉
Helo,vypadá to hodně dobře…
Vůbec se neomlouvej, vypidá to moc dobře. Já jsem dosud dávala kuřtecí do jogurtové m a r i n á d y s čensekem, prý chutnalo. (Omlouvám se, pořád mi naksakuje marmeláda)😁
To jsem nikdy nedělala, ale všechno , co pozvedne kuřecí prsíčka , beru 😉. Já jsem stehýnková, ale Němčouři ( aktuálně zde ), jen prsa . Kuřecí , krůtí. Takže mi to bodne a vyzkouším .
Jaj, to jsem kdysi dělávala a už zazdila, teda z majolky. Díky za připomenutí, Hadérko.
Jen ten salát Coleslaw, zelí mám ráda, mrkev taky, vlastně mám ráda všechno z toho salátu, ale dohromady ho nějak nemusím. Udělám jiný, taky zelený
Kuřecí maso mám moc ráda, nejraději stehna, ale když se prsa naloží a bude to vypadat jako na obrázku, tak olíznu i talíř. A salát coleslaw k tomu, tak to je bonus. Můj děda by pořád jedl nějaké máčky, ale já bych taková jídla mohla denně, vlastně by mi stačil jen salát.
Vypadá to moc dobře, hned bych si dala. Mňam.
Věřím, že to bude prudce jedlé i ze stehenních plátků a proto vyzkouším. A možná jen s tím coleslawem – bez brambor 😋😎