3 kuřecí prsa
maizena
vejce
hladká mouka
1/4 KL soli
1/4 KL pepře
1 KL sladké papriky
Na omáčku:
2 PL octa (tuzemského)
2 PL medu
4 PL sojovky
1 PL hnědého cukru
5 PL sladké chilli omáčky a prudší povahy přihodí větší či menší špetku chilli vloček
Napřed si připravíme omáčku – veškeré ingredience dáme do rendlíku a svaříme dohusta.
Kuřecí prsa nakrájená na kousky obalíme v maizeně, pak v rozšlehaném vejci, nakonec v hladké mouce smíchané se solí, pepřem a paprikou (v podstatě lze přidat jakékoliv koření dle chuti). Osmažíme v oleji do hněda a vkládáme do předem připravené omáčky.
Po přidání masa posypeme sezamovým semínkem, promícháme, aby se maso hezky obalilo.
Recept poslala Devětapadesátka: „Já podávala s kuskusem, kam jsem přidala kostičky syrové papriky a celé jsem posypala jarní cibulkou a koriandrem (nojo, já vím…)“
Juuu, tak tento recept předám zeťovi, ten taková jídla miluje. A hústa má vyložená ne plechem, ale přímo šamotem. A pak od něj ochutnám. Přiznám se, že cukr a med s masem pro mě moc ne-e. Ale vypadá to nádherně, že se podle obrázku sliny sbíhají, to jo.
no, na mne málo koriandru a málo pálivý, ta sladkost to vždycky stáhne, ale „karolínský smrťák“ to jistí… s kuskusem to nemusí bejt špatný….vypadá to jako dortík 😀
Já se napřed lekla: jméno to má jako nějaká nemoc!
ALE na fotce to vypadá moc pěkně. Ani to není nijak složité. A určitě stojí za vyzkoušení.👌
Pokud se chytíš Sharčina nápadu vpašovat do toho „karolínský smrťák“, zaručeně u toho budeš mít ještě slintavku 🙂
hlavně se nedrbat dole vpředu…. 😉
🙂 🙂 🙂
😅😅😅
A než se někdo zeptá, co je „karolínský smrťák“, tak : Carolina Reaper je hybridní chilli paprička druhu paprika čínská (Capsicum chinense), kterou v roce 2012 vypěstoval Ed Currie ve městě Rock Hill v Jižní Karolíně pod původním označením HP22B. Tento hybrid vznikl křížením papričky Bhut Jolokia (až do roku 2007 nejpálivější papričky světa) a červené papričky habanero.
V roce 2013 byla Carolina Reaper zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Podle testů, které provedli studenti jihokarolínské Winthropovy univerzity, může na Scovilleově stupnici dosáhnout až 2 200 000 stupňů pálivosti. Odsunula tak dosavadní rekordmanku v pálivosti papričku Trinidad Moruga Scorpion na druhé místo.
Brrr. Obdivuji každého, kdo se jen odváží na to sáhnout. 😱
Berou to do rukou v rukavicích nebo nabírají na porcelánovou laboratorní lžičku…a spousta má i štít nebo respirátor… to j eu zpracování čerstvých, ty sušený – nesmíte k nim přímo čuchat a nesmíte zapomenout,že jste je nabrali prstama..nevim jak, když jsem si ty ruce umyla, tak to fungovalo 3 dny- na těch prstech…dělaj z toho i náplasti na regma nebo na záněty…ale umí to i spálit kůži…
Já bych se k tomu ani nepŕiblížila
Jednotka pálivosti je 1 SHU a uvádí se, že nejpálivější je paprička o 3 800 000 SHU a dokonce nejpálivější omáčka mám mít až 9 000 000 SHU. To aby měl člověk po ruce hasící přístroj nebo spíš aby vlatnil Požární zbrojnici.
Já – nekoukajíc na nazzev – jsem si myslela, že je to dort 😝
Já v první chvíli taky 🤣🤣🤣
Nojo, protoze ta paprika vypada jako merunka 🙂
Tak jsem recept viděla, uvařila. Moc chválím. Vynikající. Moc hezky naservirovane.
Dobře Ty 👍
Název zvláštní, jídlo vypadá vynikajícně.
Tož ukládám a určo vyzkouším, jen to pálivé asi neklapne 🤔
A klobouk dolů, nádherně naservírované 👍👍👍👍
I jen se nedělej – když jsi zvládla pomatlánku s chilli, tak sladkou chilli omáčku taky zvládneš. Víc pálivek je dobrovolné (to sýpnu já 😉).
Nooo… snad nic nepokazím, když cecany nahradím stehenním plátkem a koriandr jiným bejlím, to ostatní totiž mám a tenhle „dortík“ vypadá tak lákavě, že ho spáchám velmi brzy. 😋😎
Jaja , koriandr JINÝM bejlím