(1808) Bleskové nudle aneb Večeře pro vítěze

nudle
anglická slanina
česnek
sýr na strouhání
petrželka

Uvaříme nudle.
Mezitím si pokrájíme anglickou na malé kostičky, česnek na plátečky (může být i sušený) a nastrouháme kvalitní sýr.
Anglickou osmažíme do křupava na pánvi. V závěru přihodíme uvařené a zcezené nudle, přihodíme česnek, nastrouhaný kvalitní sýr, párkrát prohodíme a přihodíme petrželku.  Na ozdobu přidáme rajčátka, okurku, jarní cibulku, pórek … záleží na každém.

Recept poslala Úsměvka: „ Moje petrtelka odešla do věčných lovišť, tak jsem použila sušenou, ale na chuti jídla to vůbec není znát. Naprosto jednoduché, dobré a dobře vypadající jídlo.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 komentářů: (1808) Bleskové nudle aneb Večeře pro vítěze

  1. BOYE napsal:

    Já rajčadla házím k těm horkým věcem na pánev. Fakt jen pár vteřin, ale za tu chviličku se tak nějak dochutěj a zakomponujou. A někdy místo petrtelky dávám bazilišku, případně dobroumyš(l). Ale petrtel je v tomhle TOP.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Mimochodem, když koupíte v LIDLu (v asijském týdnu) nudle WOK, bude to fakt rychlovka…

  3. jarybarka napsal:

    Krasně to vypadá a je tam všechno co mám ráda.
    Taky přidávám rajčata ke konci na pánev a do horkých jídel mám ráda ty prťavé jsou výraznější
    .

  4. kvetula.v napsal:

    Nikde jsem se nedočetla, kdo byl vítěz… Ale věřím, že si pochutnal. Jsou tam jen samé dobrůtky. A pro mne je výhra, že je to rychle hotové. Správné jídlo pro horké letní dny. A čerstvé petrtelky mám dostatek 😉😋

  5. Ivana P. napsal:

    No ono to vyhýbání rajčatům může být i vnitřní varování těla. Člověk může mít (třeba i částečnou) intoleranci histaminu a neví o tom. a tělo prostě říká, že nechce jíst potraviny, kde histamin je, např. rajčata. Nebo má problémy se střevy. znám hodně lidí, které nejedí rajské, protože jim slupka dělá ve střevech problémy.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..