nudle
anglická slanina
česnek
sýr na strouhání
petrželka
Uvaříme nudle.
Mezitím si pokrájíme anglickou na malé kostičky, česnek na plátečky (může být i sušený) a nastrouháme kvalitní sýr.
Anglickou osmažíme do křupava na pánvi. V závěru přihodíme uvařené a zcezené nudle, přihodíme česnek, nastrouhaný kvalitní sýr, párkrát prohodíme a přihodíme petrželku. Na ozdobu přidáme rajčátka, okurku, jarní cibulku, pórek … záleží na každém.
Recept poslala Úsměvka: „ Moje petrtelka odešla do věčných lovišť, tak jsem použila sušenou, ale na chuti jídla to vůbec není znát. Naprosto jednoduché, dobré a dobře vypadající jídlo.“
Já rajčadla házím k těm horkým věcem na pánev. Fakt jen pár vteřin, ale za tu chviličku se tak nějak dochutěj a zakomponujou. A někdy místo petrtelky dávám bazilišku, případně dobroumyš(l). Ale petrtel je v tomhle TOP.
Já nemám ráda rajčata, ale takto zamíchaná je sním se zavřenýma očima. Být ještě rozblemclá a horká, tak to bych nedala.
Musím ofafrně, učím se je jíst, od svojeho dětství, a je to náročný, ale fáááákt už je takto spořádám.
Mimochodem, když koupíte v LIDLu (v asijském týdnu) nudle WOK, bude to fakt rychlovka…
Ty nudle znám, taky je kupujeme, jsou hotové raz, dva.
Zkusím tam dojet a zakoupit. Díky za radu 😘
Posledně jsem na ty nudle koukala , váhala… no jak to tu čtu, zaváhala….😢
O.K. používám je i když vařím čínu.
Krasně to vypadá a je tam všechno co mám ráda.
Taky přidávám rajčata ke konci na pánev a do horkých jídel mám ráda ty prťavé jsou výraznější
.
Prťavá neprodávají a ta moje jsou zatím zelená, takže to byla koupená rajčata.
Děkuju, vím, že foto nic moc, ale víš jak, nejsem profifoto, tak snad to zvládnete.
Ta anglická je ftom výborná
Ty jsi stejný případ jako zeťák . Nepozře rajčata . Pro mě docela problém , protože rada dělám saláty a skoro všude mám rajčatka .
Ale taky se stalo , že jsem někde měla rajče a on to snědl ( chudák)
Takže pozře ( no jako ty asi tak nějak )
🤣🤣🤣
A to rajdu miluju, to nepochopíš.
Ta fotka je super.Nudle jsou super.Rajčata a slanina supér.Celé se mi to líbí.Lehké zdravé letní jídlo.
Děkuju Jarní Bárko 😘
Nikde jsem se nedočetla, kdo byl vítěz… Ale věřím, že si pochutnal. Jsou tam jen samé dobrůtky. A pro mne je výhra, že je to rychle hotové. Správné jídlo pro horké letní dny. A čerstvé petrtelky mám dostatek 😉😋
Kdo asi, že? To bylo po tom karambolu
No ono to vyhýbání rajčatům může být i vnitřní varování těla. Člověk může mít (třeba i částečnou) intoleranci histaminu a neví o tom. a tělo prostě říká, že nechce jíst potraviny, kde histamin je, např. rajčata. Nebo má problémy se střevy. znám hodně lidí, které nejedí rajské, protože jim slupka dělá ve střevech problémy.
Tak ty slupky nesnáším já, ne kvůli střevům, ale nerada do nich koušu. Jak rajčata miluji a pěstuji ve velkém, musím vždy počkat až jsou zralá a slupka jde sloupnout skoro sama, do salátu je spařuji. Proto taky nemusím sušená rajčata.
Slupky taky nemám ráda, spařuji rajčata i do leča. Zítra bude k obědu , vybírám vždy větší plody a tak to je raz – dva.
Ten “ recepísek “ nemá chybu , je to lehké a vychutit si můžeme podle svého gusta, ale takto lehké o.k.
Já na ně nemám žádnou alergii, ani mi (ASI) nijak nevadí, jen mám v krku klapku, která je nepustí dál. A mám to od dětství …… asi psychosomatický jev, bo co 🤣🤣🤣