(1813) Izraelské sladké kuře

3 kuřecí stehna
2 cibule
1/3 hrnku sojové omáčky
½ hrnku kečupu
2 lžíce cukru
½ hrnku medu
½ hrnku sladké chilli omáčky

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno přiměřeně velké pečící nádoby. V misce smícháme dohromady med, chilli omáčku, kečup, sójovou omáčku a cukr – vše důkladně promícháme, aby vznikl  tmavě červený sos.

Stehýnka namočíme celá do omáčky, položíme na cibuli v pekáčku (kastrolu) a zbytkem omáčky je  zalijeme. Zakryjeme, dáme do trouby, předehřáté na 180° a pečeme po dobu 1-1,2 hodiny.
Podáváme s americkým brambory, hranolky nebo rýží.

Potud recept a teď: „Tohle je recept na tři porce. Já jsem měla stehna 4  a hrnek jsem použila  čtvrtlitrový  a omáčky bylo zbytečně moc – kuře do toho při pečení pustí šťávu, spousta jí zbyla. Ačkoliv jsem se děsila, do čeho se to pouštím, kuře není vysloveně sladké,  ale zato je nádherně šťavnaté. Omáčka je lehce pikantní –  jako přílohu doporučuji rýži, jinak si ji nevychutnáte. A asi jsem to měla servírovat na bílý talíř, na fotce omáčka nevynikne, má barvu starého burgundského 🙂 “

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

21 komentářů: (1813) Izraelské sladké kuře

  1. lakysa22 napsal:

    Burgunského nemaje díky za foto – abych měla představu😁

  2. Imelda napsal:

    Vypadá to dobře, zkusím to udělat tomu mýmu a s rýží.

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Ještě jsem zapomněla – lze posypat sezamovým semínkem. 🙂

  4. BOYE napsal:

    Tak určitě – u nás jinak než s rejží nepřipadá v úvahu. 🙂 A vypadá to, jak recepis na tureckej med, ale věřim ti. Je to veeelmi úhledný a kuřete máme kilometr. OUHA! nemáme sojovku. No tak holt výprava do kántrylajfu (což není tak hrozný, neb v zásilkovně hned vedle máme tuňáka, buráky a datle).

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Vypadá to trochu složitě, ale nebude.
    To určitě udělám, jen co tu bude prcek, ten to moc rád. A rýžička, to je oblíbené jídlo 👍👍

  6. Francizska napsal:

    Vypadá to dobře, udělám. Díky za recept.

  7. lakysa22 napsal:

    Já počkám na návštěvu ,- pro jendoho se mi to dělat nechce, ale mihla bych zazářit

  8. kvetula.v napsal:

    Rýže bude zítra s krknou na žampionech, takže příští týden určo zkusím. Stehna v celku mám, veškeré ingredience taky. Jak to tak čtu, tak na dvě stehna majdu v poloviční dávce.
    Všiml si i někdo jinej, že Hadérka začala oblibovat medové pikantnosti? Medová hořčice, med + chilli…. Šiš já tu slintám 😋😍

  9. Vera M. napsal:

    Nekamenujte mě , já nikdy ještě nevařila s medem . Ani kachnu ani nic . Dressing ano , vařit ne . Vletim na to a dám vědět 😁

  10. jarybarka napsal:

    Já zítra cuketou poblivku od Cindy ale vzhledem k tomu že ještě dnes musím rozebrat 4 kuřata na menší části bude stehen kopice. Ještě koupit sladkou čili omajdu a jdu do toho.

  11. sharka.68 napsal:

    JÁ MÁM HLAD…TO MI NEDĚLEJ….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..