3 kuřecí stehna
2 cibule
1/3 hrnku sojové omáčky
½ hrnku kečupu
2 lžíce cukru
½ hrnku medu
½ hrnku sladké chilli omáčky
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno přiměřeně velké pečící nádoby. V misce smícháme dohromady med, chilli omáčku, kečup, sójovou omáčku a cukr – vše důkladně promícháme, aby vznikl tmavě červený sos.
Stehýnka namočíme celá do omáčky, položíme na cibuli v pekáčku (kastrolu) a zbytkem omáčky je zalijeme. Zakryjeme, dáme do trouby, předehřáté na 180° a pečeme po dobu 1-1,2 hodiny.
Podáváme s americkým brambory, hranolky nebo rýží.
Potud recept a teď: „Tohle je recept na tři porce. Já jsem měla stehna 4 a hrnek jsem použila čtvrtlitrový a omáčky bylo zbytečně moc – kuře do toho při pečení pustí šťávu, spousta jí zbyla. Ačkoliv jsem se děsila, do čeho se to pouštím, kuře není vysloveně sladké, ale zato je nádherně šťavnaté. Omáčka je lehce pikantní – jako přílohu doporučuji rýži, jinak si ji nevychutnáte. A asi jsem to měla servírovat na bílý talíř, na fotce omáčka nevynikne, má barvu starého burgundského 🙂 “
Haderach
Burgunského nemaje díky za foto – abych měla představu😁
Vypadá to dobře, zkusím to udělat tomu mýmu a s rýží.
Ještě jsem zapomněla – lze posypat sezamovým semínkem. 🙂
Tak určitě – u nás jinak než s rejží nepřipadá v úvahu. 🙂 A vypadá to, jak recepis na tureckej med, ale věřim ti. Je to veeelmi úhledný a kuřete máme kilometr. OUHA! nemáme sojovku. No tak holt výprava do kántrylajfu (což není tak hrozný, neb v zásilkovně hned vedle máme tuňáka, buráky a datle).
Vypadá to trochu složitě, ale nebude.
To určitě udělám, jen co tu bude prcek, ten to moc rád. A rýžička, to je oblíbené jídlo 👍👍
Mně se to složité nezdá… Umícháš matlu, omatláš, upečeš , sežpapáš 😉😋
Mno, to Matla Patla teď bylo nedávno propíraný v tisku …… ale nebůj, určo to vyzkouším 😉
Vypadá to dobře, udělám. Díky za recept.
Já počkám na návštěvu ,- pro jendoho se mi to dělat nechce, ale mihla bych zazářit
Rýže bude zítra s krknou na žampionech, takže příští týden určo zkusím. Stehna v celku mám, veškeré ingredience taky. Jak to tak čtu, tak na dvě stehna majdu v poloviční dávce.
Všiml si i někdo jinej, že Hadérka začala oblibovat medové pikantnosti? Medová hořčice, med + chilli…. Šiš já tu slintám 😋😍
Já teda stehna taky v celku mám, ale odpo už mám s nimi problém 🤔
Hele těm tvejm by asi těžko marináda pomohla 😁😁
🤣🤣🤣🤣🤣
Ale šatičky to spraví
👍😁😁😁😁
Tak holt do tý marinády dej místo medu pudr…
Nekamenujte mě , já nikdy ještě nevařila s medem . Ani kachnu ani nic . Dressing ano , vařit ne . Vletim na to a dám vědět 😁
A to já Tě okomentuju, o hodně jsi přišla ….. tož hurá do teho 😉
Zkus a uvidíš… Já kdysi dávno dělala nějaké kuře na medu (tenkrát byl domácí) a nenadchlo. Jenže kombinace med + chilli je úplně jiná třída. Pikantní medová marináda na žebírkách zabodovala, věřím, že i toto bude ňamka 😋😎
Dělala jsem jednou žebírka na medu, asi jsem tam dala toho medu moc a taky nenadchlo. Zkusím tento recept a medu dám míň.
Já zítra cuketou poblivku od Cindy ale vzhledem k tomu že ještě dnes musím rozebrat 4 kuřata na menší části bude stehen kopice. Ještě koupit sladkou čili omajdu a jdu do toho.
JÁ MÁM HLAD…TO MI NEDĚLEJ….