(1849) Květákový nákyp od Sharky

Tak tenhle plech je :
ze 2 povařených, na drobno posekaných květáků
6 vajec – žloutky s trochou 33% smetany – 250 ml a z bílků sníh
muškátový květ
sůl
pepř
pokrájená pažitka (hodně)
přidána velká hrst na velice jemno nadrcených ovesných vloček
(jde dát i propařený kuskus)
10 dkg strouhaného eidamu
1 prdopeč
(lze i pokrájené uzené, když je ho málo a hodně jedlíků)

Na pečící papír se natře oliváč,  vše se smíchá a navrství do pekáčku, neuplácává se.
Dá se do 180 °C horké trouby a za 20 minut se zkontroluje. Povrch se následně dá posypat sýrem a zapéct (5 minut na 200°C) nebo se jen zvedne forsáž a nechá se udělat „kůrka“.
Podává se s vařenými bramborami  nebo s brkaší

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (1849) Květákový nákyp od Sharky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Sharka servírovala k nákypu ještě něco – to dostanete zítra, takže Sharko psssst 🙂

  2. Vera M. napsal:

    Tak moje dcera to na 100% udělá z brokolice . Ale nejdůležitější je co ? Že to opravdu udělá 👍😎😍😋

  3. BOYE napsal:

    Jojo, tak to bych mohla. Jenže dneska v naší domácnosti nejni ni kouska jakékoli brassicae. Ani bubá kedlubna. Jen půl pytlíku kyselýho zelí. Ale jdeme nakupovat, asi si karfiól koupíme. Jen vločky mi na houstnutí těst vyhovují nejmíň a kuskus nemám. Myslíte, že by šly jáhly? Jinak dám ty vločky, máme jich spoustu druhů…

  4. kvetula.v napsal:

    Květákový nákyp jsem ještě nikdy nedělala . Vzhledem k cenám mne napadlo, že z jedné větší hlavy bych i dvě jídla mohla zvládnout – květákový nákyp a polífku. Kuskus do nákypu je bezva nápad. Mám uloženo a jdu číhat na slušný květák (sprostých je všude dost) … Sliny mi ovšem kapou už dnes 😋😎

  5. Jana Macůrková napsal:

    Já jakékoliv nákypy spojuji krupicí. Namočím ji v mléce, přidám žloutky, uvařenou nebo předvařenou zeleninu, rozhňahňanou na jemno (na hrubém struhadle to jde nejlíp), přidám prdopeč a sníh z bílků. Přendám na vymazaný plech (nebo na pečící papír s trochou oleje – slunečnicového) a zapeču do růžova. A žádné další přílohy už většinou nedávám, stačí zeleninový salát v jakékoliv podobě. Teďposledních několik let dělám nákyp hodně se špagetovou dýni.

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak ten zkusím, u nás zrovna nákypy neletí, ale to bude památkou na školní jídelny a rýžový nákyp se švestkama. Toto musí být skvělé.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..