100 g hladké mouky
125 g mletých vlašských ořechů
250 g moučkového cukru
125 g másla (žádná náhražka!)
l rovná lžička jedlé sody
Vypracujeme těsto a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici. Pak naplníme formičky – spíš méně a dobře namačkáme, hodně se nafoukne. Pečeme při asi 150 stupních do zlatova. (Těch 30 minut mi připadá příliš dlouho.) Formičky není nutné vymazávat, cukroví jde krásně ještě teplé vyklopit. Dobré je ho trochu smočit v čokoládě, nebo alespoň pocákat.
První recept připsala Boženka Fialová
Kvetula.v připsala:
400g moučkového cukru
200g másla
200g mletých vlašských ořechů
5 lžic hrubé mouky
1 lžička amonia
dělá rohlíčky, konečky máčí v čokoládě.
Jsou moc dobré, hodně sladké, křehké.
A ještě jeden od Úsměvky:
18 dkg polmouky
13 dkg másla
12 dkg cukru
6 dkg ořechů mletých
Pravda, nejsou foukané, ale lepím je ořechovým krémem:
15 dkg mletých ořechů se dá do 1/8 l vařícího se mléka, zamíchá a nechá vychladnout. Potom se přidá 12 dkg másla, 12 dkg cukru a 1 vancukr.
Tře se až vznikne hustá pěna. To se stříká do upečených ořechů a slepují se vždy 2 dohromady. Navrch posypat moučkovým cukrem či pokapat čokoládou.
Děvčata, co mi to děláte!!😭
Takové mňamky, a jà letos bez ořechůůů!!😭😭😭
Recept na foukané cukroví dala původně na PŽ Fravera, jen jsem ho poslala dál mezi lidi. Je výborné, stejně tak byly od ní všechny recepty. I po létech díky, Fravero. :-))
Myslím ze všechny recepty jsou vynikající 😭😭😭.
Co nám to, holky, děláte ? Já už peču jen 5 druhů a to už se zdá mládeži hodně …