cca 750 g mladého kančího
1 lžíce worchesteru
1 lžička barbecue omáčky
1 lžíce sojové omáčky
2 lžičky majoránky
1 lžíce solamylu
1 vejce
1 lžička chilli
1/2 lžičky pepře
1 lžička soli
Kančí nakrájíme na nudličky, smícháme s ostatním ingrediencemi a necháme alespoň hodinu odležet – můžeme i do druhého dne.
Na trošce oleje na pánvi opečeme do změknutí.
Příloha brambory – opečené, vařené, šťouchané, hranolky …
Recept poslala Květoslava
Mňam! Úplně slintám. Lákavé, krásně naservírované. Jen nemám to kančí.
Květko, co mi to děláš? Jak píše Franci – nemám zvěřinu a ani nebudu mít, bohužel. Tak si to nebe v hústech budu aspoň představovat. 😘
nádhera..miluju zvěřinu….vypadá to skvěle
Šiš! To je krásně nasrtvírované, zvěřina v mrazáku – není co řešit. Jen počkám, až se dostaví strávník, nejlépe tři, mám kilo v kuse.
Teda, je toho pěkná hromada!
No nevím, chlap si nestěžoval, že by toho bylo moc 🤔😁
Popravdě už nevím, kolik té zvěřiny bylo, měla jsem recept dlouho „dobře uložený “ .
U nás je zvěřina oblíbená , myslivce doma nemám , manžel skončil s myslivostí. No ale sem tam přinese syn, posledně to bylo zrovna kančí , bylo toho dost a tak byl guláš a pak se dohadovalo zda se zelím nebo se šípkovou. Vyhrála šípková , recept jsem poslala J. Macurkové , třeba na něj někdy dojde . Teď v mrazáku čeká srnčí kýta a kus plece . Nechám na strávnících co z toho bude.
Když na zvěřinu “ natrefíte “ tak se toho nebojte a třeba i experimentujte, stojí to za to. Dobrou chuť.
Helenko, zverinu mám moc ráda. Těším se na recept.
Bude hned v pondělí a potom budou následovat recepty z topinamburů. Přivezla jsem si zásobu nejen na sadbu.
Jé a kde se dá koupit mladý kanec?
Je to krásný a díky tobě obědvám o hodinu dřív.Sice jen fazole ale musím ty chutě nějak ošálit!!!
zkus řeznictví Šmidrkal….na netu…
Evi, už tu proběhlo, že prodávají i myslivci. Já zjistila, že je jeden i ve vedlejší vesnici, ale zatím není místo v mrazáku. Občas kousek různého druhu (na 1-2 obědy ) dostanu, takže po cca 12ti letech můžu zvěřinové choutky ukojit😋😷
Celé kusy divočiny občas najdeš na „prozvěřinu.cz“ – na mapce si najdeš místo poblíž a je tam kontakt na myslivce a nabídka, co u něj dostaneš. Ale jsou to celé kusy. Tak se s někým domluvit a třeba napůl.
Výborné jídlo, hned bych si dala.
Na to kančí mi přijde až škoda dávat tolik věcí, ale nevím, nezkoušela jsem, u nás letí stará zvěřinová kuchařka a nebo recepty od maminek a babiček. I tak věřím, že to bude výborné.
Nicméně, zkusím to z vepře, tomu to určitě neuškodí. 😉
Taky jsem se pozastavila nad tím, jestli to neztratí tu bezva chuť divočiny. Ale kaaždý má své chutě. Pokud by to bylo mladé kančí, tak jen osolit, případně lehce opepřit a na pánvi nebo přímo na grilu.
Tak jsem to nemyslela, to já zvěřině koření, cibuli, smetanu a tak dám, jen ten worchester a barbecue mi tam nějak nejde.
Ale tím neříkám, že to bude nejedlé, jen jsem to ještě nikdy nejedla.
mladýmu to neuškodí, je to jiná chuť, ale dobrá…
Vepři to určitě neuškodí (možná bych vynechala majoránku), ale toho koření v poměru k množství zvěřiny až tak moc nebylo. Chuť to nepotlačilo, naopak zvýraznilo.
Přestože jsem svého času měla zvěřiny víc než dost, zvěřinovou kuchařku jsem si nepořídila. Pokud nepočítám bažanta plného broků, se zvěřinou jsem se doma nikdy nesetkala, takže zkušenosti mi neměl kdo předat. Hledala jsem kde se dá, experimentovala… Strávníci si nikdy nestěžovali 😉
Já tomu věřím, jedlé to musí být, ale jak píšu Janě, nějak tem worchester a barbecue mi tam nejde. Ale netvrdím, že to nebude dobré, určitě bude. 👍
A musím napsat, že nádherně naservírované a to Tvoje zlatíčko si minimálně pětkrát mlasklo, co? 🥰
No na jeden zátah by to fakt nezvládl 😁😁
Decka , už dvakrát jsem psala dnes odezvu a nic tu není … někde chyba po drátě…
psala jsem, ze receot podobný tomuto jsem měla , vařila a v průběhu ztratila a zapomněla . Tenkrát jsem dělala z vepřové kyty . A k tomu jsme měli rádi malé Bramboracky na livanecniku . Jsem moc rada , ze si to znovu udělám a kančí zkusím sehnat v mrazáku v Kfl . Mívají moc hezké zavakuovane 500g kousky . Mňam . Manžel z toho vařil “ se šipkovou “.
Jé já včera dostala srnykus, a dneska dumám, co s ním zítra. První rozkaz zatím zněl jasně: „Dvě dávky (chlupatejch knedlíků s tykví)“! Jedna dávka k srnovi, druhá nějaká vege verze. Tak si říkám, že se srn stane buď gulášem, nebo něčím na zelenině a koření typu divoko a třeba i s houbama. Moje zkušenost s divou zvěří je dost mizivá, tak uvidíme. A pánevního kaňoura si nechám, až ho budu opravdu mít. Zatím to vypadá, že jich je všude dost.