(1947) Čevabčiči à la Beaver

mleté vepřové cca 2kg
3 vejce
palice česneku – rozmačkané stroužky
2 cibule – velice na jemno krájené
sůl
pepř
paprika
koriandr mletý
trochu muškátového květu
šalvěj
zahušťěno kukuřičnou polentou
smaženo v slunečnicovém oleji

K tomu vařené brambory, cibule a plnotučná hořčice.

Recept poslala Sharka: „Dav si přidal 2x a nezbylo vůbec nic. To bylo zatím poslední jídlo, co jsem na Beaveru uvařila…“ A já dodávám – pro normální počet strávníků  dělte čtyřmi 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

26 komentářů: (1947) Čevabčiči à la Beaver

  1. Jana Macůrková napsal:

    Na mne opět moc koření. Čevabčiči máme rádi, ale jen paprika, pepř, sůl. Od doby, kdy jsem ochutnala v Bosně čavapi zcela bez koření, jen se solí a velkou zeleninovou oblohou, kořením o dost méně.

  2. Vera M. napsal:

    Já mám moc ráda kořeněné mleté maso a naopak se kolikrát při receptech divím , ze když používají mleté jako PLNKU , ze to jen osoli … mě to nebere .
    Takže za mě okořenit 😋😋😋
    Jen já nepozřu koriandr ( což mě mrzí a prý o moc přícházím. Ale mletý někdy ano 😭)

  3. jarybarka napsal:

    Já taky mleté okořením víc ale do čevabčiči nedávám vejce.A tohle se mi zdá tak akorát zvlášť když to zahustí polentou. A to mě zajímá jaký máš postup?

    • Francizska napsal:

      Já taky mleté kořením více. Ale jehněčí jen pepř, sůl, římský kmín. Tak to dělají v Bosně a Hercegovině, arabských zemích apod. Oni nejí Vepřové. A do jehněčího právě ten římský kmín.

      • Jana Macůrková napsal:

        Až na to, že v Bosně čevapi dělají 60 % hovězí a 40% vepřové. Takže jak kde. V čiste muslimských enklávách možná, ale tam kde je jen část muslimská – třeba Trebinje, tak se uplatní i to vepřové.
        Byla jsem tam, tak vím.

        • Francizska napsal:

          Já taky, taky vím. Asi jsi byla v jiné restauraci.
          Třeba ve Vietnamu jejich klasická polévka pho je trochu jiná v Hanoji a jiná v Saigonu. Základ stejný, chuťově trochu odlišné. V Hanoji je podstatně lepší.
          Je asi takto, každý dělá bramborový salát a každý se odhaduje, že ten jeho je nejlepší. Anebo jako zelnacka. Na severní Moravě i na jižní jiná. Čechy, taky různé. A o tom to je. A taky záleží na kuchaři a osobní chutí.

          • sharka.68 napsal:

            jasně, miluju PHO Bo…

          • a.rena napsal:

            Pho… máme skvělé sousedy a mladý pán vaří – má to jako koníčka (jeho otec je profi kuchař a muzikant a občas něco dobrého pošle, syn profi muzikant a hobby kuchař), takže když se u sousedů vaří, tak jsou to chuťová extáze. A jeho pho bo je nepřekonatelná. Jen se nemůžu naučit jíst hůlkami.

        • sharka.68 napsal:

          každej si to míchá po svým, jak je zvyklej..já měla jen mletý vepřový, tak bylo takhle po Beaverovsku…
          žádnej plyšák si nohu nezlomil, tudíž skopový nebylo…

    • sharka.68 napsal:

      rozmělním si mletý maso tak,aby se dalo míchat, přidám koření, promíchám (rukou) a přidám vejce a na drobno cibulku a česnek…promíchám a pak přidám suchou polentu, aby to líp drželo tvar… tu přidávám pocitově, abych jí tam nedala moc….a smažím…

  4. kvetula.v napsal:

    V brzké době proběhne domácí mletí, takže určitě bude i toto čevabčiči.😋 Mletý koriandr jsem nedávno koupila, bude mít premiéru. Šalvěj už u nás zdomácněla – živá i sušená. Ono veškeré koření, pokud se přidává s citem, dokáže chuť masa posunout tím správným směrem a nepřebíjí. V posledních letech si pěstuji různé bylinky a pak si hraju na alchymistu. (Znovuobjevuju to, co znaly naše babičky , ale mne to nikdo nenaučil 😕)😷

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Výborný nápad, už jsem dlouho nedělala. Netuším, zda tam dám vše, co v recepísku, ale už se těším 👍👍👍👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..