(1949) Dýňové pyré

Dýni (ideálně Hokkaido, ale jistě to půjde i z jiné – teda ne špagetové 🙂 ) zbavenou měkkého středu rozkrájíme na menší kusy, položíme na plech slupkou dolů a upečeme doměkka. Vychladlou rozmačkáme vidličkou na kaši. Případné malé kousíčky by nebyly na škodu, ale i vidličkou lze udělat hezkou kašičku. Komu kousky vadí, rozmixuje.
V lednici lze skladovat asi 5 dní.

Recept do receptu na dýňový chléb schovala Květoslava.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1949) Dýňové pyré

  1. Vera M. napsal:

    To jsem chtěla , díky 😁. V jednoduchosti je krása a já se tě styděla zeptat .
    To je fajn , ze to můžeme ihned spáchat

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Šlo by to i zavařit?
    Jeden známý dýně nastrouhá, lupne do krabiček (třeba od Ramy …) a dá zmrazit. V zimě vyndá krabičku, nechá rozmrznout a přidává do chleba, buchty a tak.
    A Květule, krásná barvička, krásné skleničky. 👍👍👍

  3. Jana Macůrková napsal:

    Dá se zasterilovat, ale mám zkušenost, že to chce opravdu péct nebo alespoň vařit na páře, aby to nebylo vodnaté. Je lepší, pokud máte místo v mrazáku, tak připravit pyré a zamrazit. Stačí krabičky od Ramy, tj. půl kila pyré.

  4. jarybarka napsal:

    Ještě mám polovinu hokkaida a pak si asi dám s dýněmi pohov.
    Zatím nevím co s tou půlkou udělám ale,vy jste tady tak rozjeté že určitě ještě bude nějaká dobrota…..

  5. Jiřina napsal:

    Květulko, jsi šikulka, v jednoduchosti je krása …:)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..