Dýni (ideálně Hokkaido, ale jistě to půjde i z jiné – teda ne špagetové 🙂 ) zbavenou měkkého středu rozkrájíme na menší kusy, položíme na plech slupkou dolů a upečeme doměkka. Vychladlou rozmačkáme vidličkou na kaši. Případné malé kousíčky by nebyly na škodu, ale i vidličkou lze udělat hezkou kašičku. Komu kousky vadí, rozmixuje.
V lednici lze skladovat asi 5 dní.
Recept do receptu na dýňový chléb schovala Květoslava.
To jsem chtěla , díky 😁. V jednoduchosti je krása a já se tě styděla zeptat .
To je fajn , ze to můžeme ihned spáchat
Šlo by to i zavařit?
Jeden známý dýně nastrouhá, lupne do krabiček (třeba od Ramy …) a dá zmrazit. V zimě vyndá krabičku, nechá rozmrznout a přidává do chleba, buchty a tak.
A Květule, krásná barvička, krásné skleničky. 👍👍👍
Musim te zklamat … foto ilustracni 😉
Rychlá jako ⚡😁 .. než sesmolím elaborát, je to tu
Skleničky a barvička je ilustrační😉
Jinak se dá i zavařit jako přesnídávka. Čas podle velikosti skleniček a teploty pyré (jestli úplně studené, nebo vlažné)
Někdo dělá pyré z dýně vařené. Já jednou zkusila rozdusit a i když jsem přidala vody minimálně a odpařila se, stejně mi ta hmota přišla dost vodnatá. Takže peču. Co mám na okamžitou spotřebu (nebo do pár dní), hned za tepla rozmačkám, použiju, do ledničky dávám max na 3 dny, víc nemám zkušenost. Co během krátké doby neupotřebím, nechám v kusech a dám zamrazit. Nemám tak velký přísun, abych konzervovala ve velkém. 😷
Dá se zasterilovat, ale mám zkušenost, že to chce opravdu péct nebo alespoň vařit na páře, aby to nebylo vodnaté. Je lepší, pokud máte místo v mrazáku, tak připravit pyré a zamrazit. Stačí krabičky od Ramy, tj. půl kila pyré.
Ještě mám polovinu hokkaida a pak si asi dám s dýněmi pohov.
Zatím nevím co s tou půlkou udělám ale,vy jste tady tak rozjeté že určitě ještě bude nějaká dobrota…..
Nevím, co dá Haderach zítra, ale já tam nějaké dýně už moc nemám. Mám topinambury a ty recepty, které mi přišly minulý týden.
Květulko, jsi šikulka, v jednoduchosti je krása …:)