(1967) Křenový bůček

800 g bůčku bez kosti
sůl a pepř
250 ml bílého jogurtu
2 lžíce křenu
1 cibule
1 lžíce másla
1 lžička drceného kmínu

Bůček nakrájejte na plátky asi 7 mm silné a pořádně je naklepejte, aby se hezky roztáhly. Z obou stran je pak osolte a opepřete.
Jogurt smíchejte s čerstvě nastrouhaným křenem, případně použijte naložený křen a množství řiďte podle ostrosti.
V pekáčku rozpusťte kousek másla a zpěňte na něm cibuli. Přidejte trochu kmínu a nechte rozvonět. Vložte roládky bůčku, potřete zbylým jogurtem s křenem a vložte do trouby.
Pečte asi 30 minut, až se maso zcela zatáhne, pak stáhněte teplotu na 170 °C a pozvolna dopečte doměkka. Jako příloha se hodí brambory nebo chléb.
Pozn: toho křenu dejte raději víc, on tím pečením hodně ztratí chuť.

Recept z Proženy vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (1967) Křenový bůček

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Jo, tak to se bude líbit mámě … miluje bůček a miluje křen. Vytisknu, předám 🙂

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    A co místo džogurtu dát zakysanku?
    Já bych teda chtěla vědět, na kolik rozpálím troubu na těch prvních 30 minut, to tam nemáš …… 200/220/250?
    Mno, recept nevypadá špatně, určitě to bude dobré.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..