(1991) Kaštanový krém do cukroví nebo dortů

500 g jedlé kaštany
10 lžíce sladká smetana
100 g máslo
200 g moučkový cukr
vanilkový cukr
3 lžíce hnědý rum
Kaštany upečeme nebo uvaříme, zbavíme slupky, jemně umeleme. Přidáme smetanu a utřeme. Zvlášť v míse utřeme máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a rum, poté smícháme s kaštany.
Používáme ke zdobení řezů, dortů, cukroví.
Pozn: měla jsem 1/2 kg kaštanů, po uvaření a oloupání jich zbylo 380 g.
Cukru jsem dala pouze 100 g, i tak je to sladké hodně, ony ty kaštany jsou sladké samy o sobě.
Krém použiji do cukroví (linecké košíčky s náplní a oříškem), zatím jsem si ho dala do mrazáku, mám vyzkoušené, že tam vydrží a nic se mu nestane.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..