vepřové koleno
česnek
sůl
worchester
černé pivo
Koleno nařízneme ke kosti a kůži na kostičky. Utřeme česnek se solí a přidáme trošku worchesteru. Směs vetřeme do řezů a a položíme do pekáče, Podlijeme půllitrem černého piva. Vložíme do trouby a cca 7 hodin ho při teplotě 80 stupňů za občasného polití pivem s výpekem necháme péct. Asi v půlce pečení otočíme. Když jde maso od kosti, odklopíme, zvýšíme teplotu na 220 a necháme udělat křupavou kůrku.. Podáváme s okurkou, křenem, hořčicí a chlebem.
Nikoliv svoje, ale vepřové koleno pekl Petr Zeman
Kolínko vypadá moc dobře, Petřík nejen peče cukroví, ale i chlapsky vaří. Holt je šikulka. 🙂
Vypadá to dobře, taky to bude asi dobře chutnat, ale chtít po mužském vzoreček je marný, co??
Nedá. Zase si budeme muset upéct samy, co Lakys? Ale na Silvestra bezva nápad. To černé pivo dělá s masem zázraky.
A s kopicí čerstvého křenu…..olalá
Na Silvestra asi jen studené mísy, oběd – asi jen hustá polévka, ale na Nový rok bude „domcácí divočina“ – Fialka a Květule jistí úspěch!
Já jsem teda nikdy nejedla koleno z vídeňského Pratru , ale to prý je něco ! Pokud je toto ten recept , tak bereme a pokud ne , tsk šup sem s tím vídeňským a budeme mít řády zlaté vařečky dva 🏅🎖