4 dkg másla
4 dkg hladké mouky
4 lžíce mléka
sůl
zelená pažitka nebo petrželka
6 natvrdo uvařených vajec
Z másla a mouky uděláme světlou zásmažku, zalijeme mlékem, provaříme na hustotu kaše. Přisolíme, přidáme sekanou petrželku (v zimě pažitku) a posekaná natvrdo uvařená vejce. Necháme chvíli stát, až všechno zchladne a tím pádem i zatuhne. Pak utvoříme karbanátky a klasicky obalujeme v trojobalu, následně smažíme. Podáváme s bramborovou kaší nebo jenom se zeleninovým salátem. Jsou chutné a syté.
Recept na PŽ 6.4. 2015 vložila dvorakova.h12, zachránila Imelda. A autorka k tomu napsala: “ Sestra do nich přidává i trochu šunky a nějaké koření, ale nám víc chutnají tyto klasické. Ať se dobře podaří, jsou výborné i při cestování, nekazí se.“
Nějak si neumím představit smažené vejce v máslové kaši, ale …. Mělo by se to zkusit, nic špatného ftom není, tož to může být dobré.
Zní to přímo šíleně, ale je to jednoduchý a já do toho jdu! 😉
Tak dej vedet 😉
tak jak? aspiruješ na řád Zlaté vařečky?
Taky jsem zvědavá.