0,5 kg jater vepřových,
10 dkg slaniny,
2 lžíce sádla,
2 cibule, 5 stroužků česneku,
1 lžíce hořčice plnotučné,
2 lžíce protlaku nebo kečupu,
1 větší červ. papriku,
sůl, pepř,
3 kyselé okurky
hl. mouka na zahuštění
Na pánev dám sádlo a slaninu, rozškvařím a přidám cibuli, tu udělám do světle žluté barvy. Přidám játra nakrájená na kostky, orestuju. Přidám hořčici, protlak, pepř, trochu podliju vývarem, nebo jen vodou. Dusím a když jsou játra skoro měkká, tak přidám papriku na proužky nakrájenou a okurky na jemno nakrájené. Osolím a přidám ještě vývar podle toho kolik chci šťávy.
Moukou rozkvedlanou ve vodě zahustím. Tak je to v původním receptu, já raději zahustím solamylem , omáčka zůstane hezky sklovatá..
Příloha : rýže nebo chleba
Experimentovala Helenka Vojtová a píše k tomu:
Našla jsem v receptech na internetu recept, jinak je běžně dělám na cibulce nebo rychlo na pánvi, tohle se mi docela líbilo a tak jsem v sobotu experimentovala. Dopadlo to tak, že nezbylo.
Hmmmm, to bych rada ochutnala, jenze me jatra s omackou doma nikdo než…papa. 🙁
Já si taky některá jídla dělám jenom pro sebe, tak půl kola játýrek a máš na dva dny jídlo….
A hele, hezky jsi experimentovala, Helenko. Ráda zaexperimentuji taky, díky za recept.
Mám játra ráda, ale jen pro sebe tak jednou za rok. Ochutnala bych, ale vzoreček zas nikde..😟
Játra máme rádi a tohle bude vítaná obměna. Díky za recept.
Tohle vypadá na moc dobrý a vychytaný recept. Na talíři samá chuť 😋
Já teda bez kepuče či protlaku a bez papriky a okurky. Ale jinak je mám ráda, jen si je musím dělat sama, v hospodě bych si je nedala.
Foto je nádherné, omáčka vypadá skvěle. 👍👍👍
no to pak je něco úplně jiného, recept je právě postavený na těch jiných ingrediencích.
Já játra nemusím, ale omáčka vypadá skvěle. Krásné foto, láká k ochutnání.
Já rád játra, trumpeta. Sice s omáčkou nejmíň, ale tahle je ochusená dobrýmiu věcmi, tak ji beru na milost. Vypadá to fakt jedle.
Helenko, moc príma recept, hned bych si dala.
To se bude hodit díky. A ten posyp u nás určitě i niva.Diky Květko