(2009) Houboráky

400 g čerstvých hub
400 g brambor
2 vejce
100 g hladké mouky
5 stroužků česneku
1 lžíce majoránky
sůl a pepř
sádlo na smažení

Někdo dává do houboráků houby syrové,  já jsem je  pro lepší stravitelnost  pokrájela  na malé kousky (měla jsem směs borováků, poddoubníků, čirůvek dvoubarvých a pýchavek) a asi 10 minut orestovala na troše sádla, Poté jsem slila část vody, abych nemusela čekat až se odpaří. Během restování jsem osolila a poté nechala vychladnout na pokojovou teplotu.
Brambory jsem oloupala a nastrouhala najemno, vodu vymačkat nebylo nutné, mám moučný, tudíž sušší druh. Přidala vychladlé houby, vejce, prolisovaný česnek,  malou lžičku soli, čerstvě mletý pepř, sušenou majoránku  a mouku.
Smažila jsem na pánvi na sádle.
Tuto dobrotu lze připravit i teď v zimě, pokud máte houby v mrazáku jenom zamrazené bez předchozího povaření nebo dušení.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2009) Houboráky

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Takto, houby nemám, nemám ani v mrazáku a ani sušené, ale …… bramboráky bych si dala hned. Šiš, ale takto na noc to asi není nic zdravého a ani dietního, co?
    Konečně krásná barva, ty musely křupat 😉

  2. Jiřina napsal:

    Zamrazené houby nemám, ale nevadí, bude „machout.“ 🙂

  3. lakysa22 napsal:

    Mám šušené i zermrazené, tak se poptám byl-li by zájem. Já bych si dala😜

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    Hele, proč by houby v mrazáku musely být jenom zamrazené bez předchozího povaření nebo dušení, když ty jsi je před přidáním odusila?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..