400 g čerstvých hub
400 g brambor
2 vejce
100 g hladké mouky
5 stroužků česneku
1 lžíce majoránky
sůl a pepř
sádlo na smažení
Někdo dává do houboráků houby syrové, já jsem je pro lepší stravitelnost pokrájela na malé kousky (měla jsem směs borováků, poddoubníků, čirůvek dvoubarvých a pýchavek) a asi 10 minut orestovala na troše sádla, Poté jsem slila část vody, abych nemusela čekat až se odpaří. Během restování jsem osolila a poté nechala vychladnout na pokojovou teplotu.
Brambory jsem oloupala a nastrouhala najemno, vodu vymačkat nebylo nutné, mám moučný, tudíž sušší druh. Přidala vychladlé houby, vejce, prolisovaný česnek, malou lžičku soli, čerstvě mletý pepř, sušenou majoránku a mouku.
Smažila jsem na pánvi na sádle.
Tuto dobrotu lze připravit i teď v zimě, pokud máte houby v mrazáku jenom zamrazené bez předchozího povaření nebo dušení.
Připravila Jana Macůrková
Takto, houby nemám, nemám ani v mrazáku a ani sušené, ale …… bramboráky bych si dala hned. Šiš, ale takto na noc to asi není nic zdravého a ani dietního, co?
Konečně krásná barva, ty musely křupat 😉
Ano, byly krásně křupavé a zmizely jak pára nad hrncem. A myslím, že by šly udělat i ze žampionů. Když je nakrájíš nadrobno a hodně je vydusíš (nebo sliješ velkou část vody).
Zamrazené houby nemám, ale nevadí, bude „machout.“ 🙂
Tak dobrou chuť a napiš jak chutnal. Já tomu ze začátku nevěřila, ale je lepší než z rýže nebo z krup.
Mám šušené i zermrazené, tak se poptám byl-li by zájem. Já bych si dala😜
Tak se neptej a udělej. A uvidíš, jak zmizí.
Hele, proč by houby v mrazáku musely být jenom zamrazené bez předchozího povaření nebo dušení, když ty jsi je před přidáním odusila?
Já vycházela z receptu, kde píše, že dává čerstvé bez předchozího podušení nebo povaření. Pokud máš podušené, nebo povařené, tak je klidně dej. Jen by měly být pevnější, aby držely kousky.