(1988) Grilované chipsy z bůčku

1 kg bůčku bez kosti a kůže
sůl
pepř
sweet chilli omáčka
BBQ omáčka
česnek
parmezán

Bůček nakrájíme na 3-4 milimetrové  plátky, rozložíme, přikryjeme potravinářskou fólií a vyválíme válečkem na cca 2 milimetry. Osolíme, opepříme a při 180° pomalu grilujeme nepřímou metodou  asi 15 minut. Než se maso částečně ugriluje,  smícháme obě omáčky, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Bůček na roštu otočíme a potřeme připravenou směsí. Po dalších 10 minutách posypeme parmezánem a grilujeme dalších 5 minut.

Servírujeme teplé  nebo klidně i studené. Poslouží jako hlavní jídlo, jako pohoštění nebo  jako  chuťovka k pivu. Dá se použít i na cesty.

Slinné žlázy burcuje Úsměvka 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

29 komentářů: (1988) Grilované chipsy z bůčku

  1. a.rena napsal:

    Juuu! To se dělá, Úsměvko? Teď abych šla koupit bůček a stolní gril! 😂👍😋

  2. adela.adale napsal:

    Ježíšku, tohle bude to nejlepší vánoční cukroví asi…

  3. lakysa22 napsal:

    Takhle po ránu ke kafi ☕ a suchému rohlíku ..👍

  4. bozena.fialova napsal:

    Jak nejsem schopná ráno přijímat potravu, tak tohle bych mohla v kteroukoliv denní i noční dobu. Úsměvko, krása!

  5. Imelda napsal:

    Na vánoce, místo cukroví, to by bralo víc lidí, hlavně muži
    a na silvestra všichni, mňam.

  6. Francizska napsal:

    Úžasný recept. Já na sladké nejsem, toto je přesně pro mne. Mňam.

  7. jarybarka napsal:

    Jejda tak tohle budeme muset zkusit.
    Možná bych jen pro některé co mají problém nakrájet doma bez kráječe 4mm plátky. Pěkně narovnat bůček a dát na chvíli do mrazáku ztuhnout. Ne zmrznout.
    Usměvko to je za100 bodů 👌

  8. sharka.68 napsal:

    Nepřej si mě, on Tě ten Tvůj příslovečný úsměv přejde!!!!

    To ne!! To se někomu,kdo zapomněl,že mu zavřou kantýnu, nedělá!! Nedělá!! Nedělá!!!

    PS: Ale jako Slanoví je to vynikajicí !!!!

  9. Ivana napsal:

    Tohle předčí veškeré cukroví 😊. Určitě do toho jdu … mňam 😂😂😂. Díky za tento úžasný receptík Úsměvko.

  10. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kočky, tak asi takto – Jarní Bárko, bezva nápad s tím mrazákem. A ostatní, když máte známé, tak vám ten bůček v masně nakrájí na kráječi, tím jsem nemusela řešit tuto záležitost. Jinak chápu vaše rozhořčení, ale já jsem ftom nevinně, já to sem ráno nelupla. Dělala jsem pro velký úspěch již dvakrát. V receptu je celkem grilovat 30 minut, já to tam měla asi o 5 až 10 minut dýl. Ono opravdu záleží na troubě. Rošt jsem nemazala, bůček byl pěkný, tak mastil sám. Na dno jsem dala plech, aby se tam ten tuk odkapal. Ten tuk jsem potom slila do lahve od oleje a použila na smažení. Foto je tak ze 1/4 kg bůčku, já dělala z 0,5 kg, ale na talíři by toho bylo hodně.
    Je to opravdu hodně žravé (omlouvám se za ten výraz), s těmi omáčkami a tím sýrem ….. mizí to z talíře rychlostí blesku, opravdu. Jo, ten můj to chce zkusit z anglické, jen to tam bude nechávat kratší dobu. Tak potom dám vědět.

  11. Vera M. napsal:

    Mňam, to jsem tak chtěla !!! Děkuji

  12. Jana Macůrková napsal:

    Zkusila bych to z bůčku uzeného.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..