1 kg bůčku bez kosti a kůže
sůl
pepř
sweet chilli omáčka
BBQ omáčka
česnek
parmezán
Bůček nakrájíme na 3-4 milimetrové plátky, rozložíme, přikryjeme potravinářskou fólií a vyválíme válečkem na cca 2 milimetry. Osolíme, opepříme a při 180° pomalu grilujeme nepřímou metodou asi 15 minut. Než se maso částečně ugriluje, smícháme obě omáčky, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Bůček na roštu otočíme a potřeme připravenou směsí. Po dalších 10 minutách posypeme parmezánem a grilujeme dalších 5 minut.
Servírujeme teplé nebo klidně i studené. Poslouží jako hlavní jídlo, jako pohoštění nebo jako chuťovka k pivu. Dá se použít i na cesty.
Slinné žlázy burcuje Úsměvka 🙂
Juuu! To se dělá, Úsměvko? Teď abych šla koupit bůček a stolní gril! 😂👍😋
🤣🤣🤣 Dej to na gril do trouby
Když já jsem chtěla říct Ježíškovi a o ten stolní kontaktní… Myslíš, že by se dal použít? 🤔
Asi ano, já nevím, nikdy jsem ho neměla.
Ježíšku, tohle bude to nejlepší vánoční cukroví asi…
No že jo? 🙂
🤣🤣🤣
Takhle po ránu ke kafi ☕ a suchému rohlíku ..👍
Vidíš, já se sem dostanu až pozdě odpo, tak jsem cajk 🤣
Jak nejsem schopná ráno přijímat potravu, tak tohle bych mohla v kteroukoliv denní i noční dobu. Úsměvko, krása!
Dík
Já cela léta nesnidam a široké okolí mi to “vyčítá”- ze jako to není normální a není to zdravé .. no já nesnidam
Na vánoce, místo cukroví, to by bralo víc lidí, hlavně muži
a na silvestra všichni, mňam.
Dík
Úžasný recept. Já na sladké nejsem, toto je přesně pro mne. Mňam.
Zkus to 😉
Jejda tak tohle budeme muset zkusit.
Možná bych jen pro některé co mají problém nakrájet doma bez kráječe 4mm plátky. Pěkně narovnat bůček a dát na chvíli do mrazáku ztuhnout. Ne zmrznout.
Usměvko to je za100 bodů 👌
Děkuju 😘
Nepřej si mě, on Tě ten Tvůj příslovečný úsměv přejde!!!!
To ne!! To se někomu,kdo zapomněl,že mu zavřou kantýnu, nedělá!! Nedělá!! Nedělá!!!
PS: Ale jako Slanoví je to vynikajicí !!!!
Uděláme trestnou výpravu? Počíháme až to bude znova grilovat, vlítnem tam a fšecko sežpapáme!!!
Vypadá to prudce jedle a já mám pocit, že to voní až sem 😋😋
Ty bys to spapala?? Tak já se přiznám, že bych to klidně sežrala!!
No vidíš, to jsem nenapsala – nádherně to voní 😋😋😋😋
to si piš, že jo! 😀
Už se klepu strachy 🤣🤣🤣 Ale souhlas, pokud není kantýna, tak je to blbý
Tohle předčí veškeré cukroví 😊. Určitě do toho jdu … mňam 😂😂😂. Díky za tento úžasný receptík Úsměvko.
Děkuju
Kočky, tak asi takto – Jarní Bárko, bezva nápad s tím mrazákem. A ostatní, když máte známé, tak vám ten bůček v masně nakrájí na kráječi, tím jsem nemusela řešit tuto záležitost. Jinak chápu vaše rozhořčení, ale já jsem ftom nevinně, já to sem ráno nelupla. Dělala jsem pro velký úspěch již dvakrát. V receptu je celkem grilovat 30 minut, já to tam měla asi o 5 až 10 minut dýl. Ono opravdu záleží na troubě. Rošt jsem nemazala, bůček byl pěkný, tak mastil sám. Na dno jsem dala plech, aby se tam ten tuk odkapal. Ten tuk jsem potom slila do lahve od oleje a použila na smažení. Foto je tak ze 1/4 kg bůčku, já dělala z 0,5 kg, ale na talíři by toho bylo hodně.
Je to opravdu hodně žravé (omlouvám se za ten výraz), s těmi omáčkami a tím sýrem ….. mizí to z talíře rychlostí blesku, opravdu. Jo, ten můj to chce zkusit z anglické, jen to tam bude nechávat kratší dobu. Tak potom dám vědět.
Mňam, to jsem tak chtěla !!! Děkuji
Zkusila bych to z bůčku uzeného.