1 kg vepřového boku nebo krkovice
3 4 lžíce oleje,
lžíce staročeského koření ,
5 lžic worchesterové omáčky
4 větší cibule nahrubo krájené
5 lžic sádla,
sůl,
500 g kysaného zelí.
Nejprve si připravím marinádu – 4 lžíce oleje smíchat se staročeským kořením. a s worchestrem. Maso potřít důkladně a dát odpočinout 2 -3 hodiny, já dávám na noc.
Maso dám do pekáče spolu s cibulí, osolím a přidám sádlo a trochu podliji, dám i zbytek marinády. Peču přikryté asi 1 hod. zkontroluji maso , když je málo pečené tak ještě přidám nějaký čas pečení,. Sliji vodu ze zelí a když je maso skoro hotové tak pokladu zelím, Dále peču už nepřikryté. Podlévám podle potřeby a taky kolik chcete šťávy.Po asi 30 min. maso vyndám a spojím zelí se šťávou , případně dokořením staročeským , dosolím. Maso vrátím do pekáče a dopeču do zlaté barvy.
Příloha : šťouchané brambory, noky, dobrý je i chlupatý knedlík.
Pekla HelenkaVojtová
Helenko, vypadá to dobře – vzoreček nechci, ráda se nechám pozvat!😁
Hmm pečený bůček a zelí si dám rada kdykoli.
Postav se do řady! U jídla kamradarky neznám!!
Jo to se o tobě ví😉. Tak budu držet pěkný rozestup,beztak je to nařízené🤗
Pustíš mně před sebe. Bůček mám ráda.
Máš smůlu – platí pro Tebe, co pro Rybářku…no, abys neřekla, povím Ti, jaký to bylo😁😁😁
😂😂😂😂
Jen se mi tu holky nepoperte, první pomoc neposkytujeme, pouze poslední.
Jako … „sezrat, nesezrat“?
Ne, postiženého pouze dorazíme….třeba těma chlupatýma knedlíkama.
Taky se hlásím 😁. Bůček na hrad 😁
Helenko, když už se Ti na to vrhneme jak sarančata, prosila bych s chlupatými knedlíky, masíčka stačí malý kousek, ale hodně té šťávičky se zelím. :-)) Vypadá to hodně jedle a taky to hodně jedlé bude. Mám v mrazáku hezky prorostlou krkovici, takže její dny jsou zřejmě sečteny. Děkuju za recept.
Boženko , aby se ti nevytvořila fronta č. 2😋
Když holky přečetly ty chlupaté knedliky .
Já už tam stojím jako prvááá
V té frontě už není místo, zakládám druhou. A to z důvodu zodpovědného rodičovství: Dorostenka je vegetarián, jen prasátka může kdykoli… A protože je třeba zajistit vegošce přísun bílkovin (prasítko) a fermentovaných potravin s vitaminem C (zelí), okamžitě mě pusťte na první pozici ve frontě! Přeci nechcete být příčinou křivice u tak mladé dívky. Pokud namítnete, že křivici způsobuje nedostatek vit. D, tak vás upozorňuju, že na něm stojí celý Helenčin recept: DDDDoooobrý!!!
Niklam! Je vás moc! Ale ustupuju přesile, a rozdělím se – já kousek masa a šťávu….o zbytek se porperou ty před váma!
Ale tak jste mě vyděsily, že jestli se přidá ještě jendana, bude málo a upeču si sama..
Jsem tu!
S chlupatými knedlíky to musí být mana nebeská. Zaúkoluju manželku co nejdříve.
Tak teď už mlčím navždy , chlupatý knedlík to asi vyhrál 👍🥇.
Kurna , ale vsimly jste si , holky , ze pan Hraaaabě o ně poprosí manželku.
Takže jsme na tom, baby, pořad dobře
Krásná inspirace, Helenko! 👍 A já než bych se třásla, že na mě nezbude, radši udělám sama, milé moje spolukuchatky. A nestůjte frontu, nezbude! 😉
Bůček, krásný, vypečený, jó, to bych si dala, ale musela bych ho jíst sama. Péct ho se zelím mě nikdy nenapadlo. S krknou by to určitě šlo taky.
Tak tady v té diskusi se ukazuje, jak mlsná společnost se na Bramboračce schází a že tyto chutě nekončí v žádném věku.
Není divu, vždyť tady jsou samé výborné kuchařky a toto masíčko se selím a chlupatými knedlíky je opravdu luxusní. 🙂
Pětatřicet není žádný věk, a víc tady žádná nemá..
Děvčata, dlouho jsem se tak nepobavila, jak nad těmito vtipnými komentáři.
Helenko, tobě díky za výborný recept!
Děvčata i pánové , velice děkuji za vaše komentáře k mému receptu. Je už z podzimních dnů kdy jsem ještě měla sílu na větší vaření. Teď sbírám síly a snad se dočkám že to zase, i když v mírnějším tempu , rozjedu. Tak mi držte, prosím , palce ať se zase blýská na lepší časy. Zdravím a přeju ZDRAVÍ .