1 – 2 balíčky datlí
čokoláda na vaření nebo jakákoliv
jiná hořká čokoláda
špejle s ostrými špičkami
Florex nebo jiná hmota na aranžování.
Datle vypeckujeme tak, aby držely pohromadě a dáme do mrazáku (ideálně rozložíme na nějaký menší tácek).
Rozehřejeme čokoládu, každou datli napíchneme na špejli, omočíme v čokoládě, chviličku počkáme, až přebytečná čokoláda odkape a poté špejli zapíchneme do hmoty. Když ji máme skoro plnou, odneseme do chladu a necháme důkladně vystydnout.
Pozn: dělala jsem tak i kaštany v čokoládě (kuličky) a ty stačily z části zaschnout, než jsem dokončila jednu várku. A takhle dělané jsou pravidelnější než obalené a položené na tácek.
Pokud použijete polystyren, je dobré si do něj nejprve udělat malé, ale hluboké dírky
aby tam špejle držely.
Práci si zjednodušila Jana Macůrková
Já bych měla ještě jednu obměnu a to použití datlové pasty. U nás je to oblíbené mlsání, letos nepeču a budeme mít kandovanou dýni, datlovou pastu a kaštany v čokoládě.
Vyfotit a poslat!