(1993) Datle v čokoládě – malá vychytávka

1 – 2 balíčky datlí
čokoláda na vaření nebo jakákoliv
jiná hořká čokoláda
špejle s ostrými špičkami
Florex nebo jiná hmota na aranžování.
Datle  vypeckujeme tak, aby držely pohromadě a dáme do mrazáku (ideálně rozložíme na nějaký menší tácek).
Rozehřejeme čokoládu, každou datli napíchneme na špejli, omočíme v čokoládě, chviličku počkáme, až přebytečná čokoláda odkape a poté špejli zapíchneme do hmoty. Když ji máme skoro plnou, odneseme do chladu a necháme důkladně vystydnout.
Pozn: dělala jsem tak i kaštany v čokoládě (kuličky) a ty stačily z části zaschnout, než jsem dokončila jednu várku. A takhle dělané jsou pravidelnější než obalené a položené na tácek.
Pokud použijete polystyren, je dobré si do něj  nejprve udělat malé, ale hluboké dírky
aby tam špejle držely.

Práci si zjednodušila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1993) Datle v čokoládě – malá vychytávka

  1. Inka napsal:

    Já bych měla ještě jednu obměnu a to použití datlové pasty. U nás je to oblíbené mlsání, letos nepeču a budeme mít kandovanou dýni, datlovou pastu a kaštany v čokoládě.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..