(2020) Vepřová líčka ve vlastní šťávě

6 ks vepřových líček
2 dl vody
lžička škrobu do masitých jídel
sůl

Protože vepřová líčka jsou masíčko velice křehké a chuťově výrazné, zkusila jsem je připravit pouze ve vlastní šťávě.
Líčka jsem očistila od kousků blan, šlach apod., které jsou zejména na okraji.
Opláchla jsem je ve vlažné vodě, přendala do kastrůlku, osolila a podlila asi 2 dl vody.
Přiklopila pokličkou, postavila na kamna a nechala dusit. Občas jsem je zkontrolovala a podle potřeby přilila trochu vařící vody.
Nechala jsem je pomalu dusit skoro 2 hodiny.
Nakonec jsem lehce zahustila lžičkou škrobu do masitých jídel rozpuštěnou ve vlažné vodě.
Toť vše. Podávala jsem je s hráškovou rýží a kompotem.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..