menší, nejlépe nové brambory
cibule
vepřové škvarky
sůl
Brambory umyjeme, oloupeme (nové pouze umyjeme), nakrájíme na kousky, osolíme, smícháme s vepřovými škvarky a nadrobno nakrájenou cibulí a dáme do trouby nebo do remosky upéct.
Příloha: kyselá okurka nebo jiná zelenina.
Pozn: nejlepší jsou, když je připravíte hned, když škvaříte sádlo.
Jednoduché jídlo podle Historické kuchařky připravila Jana Macůrková
Jo, to bych mohla. A ty erteple maji krasnou barvu. 😋
Nejlepší povánoční dietka 🤣🤣
Vypadá to hodně jedle, to souhlasím
No, akorat 🤣🤣🤣
Juch! Já mám škvarky!
Hmmmm … a mozna misto cibule dat tu karamelizovanou, co?
Jooo! Ty jsi ďábel, Heleno!
😉
Jelikož nám chutná třesenec, bude určitě vítané i toto.. A ta karamelizovaná cibule to posune na vyšší level 😋😷
Bohužel nikoliv, ona přebíje tu chuť škvarků. Takže já ji nedávám.
To dělaval táta bylo to hodně jedlé. Jak jsem mohla zapomenout.Ale brambory byly dopředu uvařené
Dyť jsem to jako malá vlastně měla ráda! Normálně jsem zapomněla. Mamka dělávala šťouchané brambory a do toho zamíchala smaženou cibulku a škvarky. Ty jsem vybírala jako první. A zapíjela mlékem. Jak jsem psala, škvarky mám…
A sto chutí k tomu 😉
Vidím to fakt na to starodávné , kdy se lidé sesedli k
Velké míse s jídlem a najedli se. Chce to hodně strávníků.
A je to syté dobré
Všechno, co mám ráda…brambory, šurkavky, cibule…to bude na pořadu co nejdřív!👍👍👍
Právě jsem objednávala nákup a hned jsem tam přihodila dvě kila sádla. To zas budou orgie! A s těma bramborama – já to vždycky zapíjela kyselým mlíkem. Už se těšim. A taky budou škvarkový placky, po těch mi jde huba vandrem už dlouho.
Toto jídlo nemá sebemenší chybičku a dá se dělat skoro kdykoliv, i po vánocích…:)
to je v historický kuchařce? ježišmarjájosef, to jsem asi už pěkná fosílie…tohle dělávám na Beaveru, když se mi nechce rozjíždět velký vaření..jen škvarky nahrazuji vypraženým špekem… někdy přidám zpejchnutej česnek, někdy smaženou cibulku…k tomu pivo nebo kefír..jak kdo…
Ale Jano,obdivuji a skláním se před Vašimi žlučníky… pokud už tedy taky nevaříš pro „vojenskou divizi“
Já už žlučník nemám drahně let, ale kdyby po tomhle chtěl procestovat, tak nemá nárok!
Já už žlučník také nemám (od roku 1991) a jediné, co nemůžu, je čerstvý rohlík s máslem. Ale na sádle klidně i řízek. Jo a opatrně musím se skořicí.
Pro vojenskou divizi jen když přijedou kobylky a sarančata (dcera s vnoučaty). Ale pamatuji se, že u stolu v obýváku sedělo 13 žroutů a před nima byl kýbl (největší hrnec, co se našel) plný bramboračky s houbami. A mlaskáním se třásla střecha baráku. Teď se pod nás nastěhovala rodinka s 11 letou holčinou, která má ráda sladký. Takže poslední telefonát zněl: teto, ty řepánky jsou boží, takový neumí ani babička.
A vy si doma fakt mlaskate. Já nevím, není to neslušné?
Jo, když je něco dobrého, koneckonců bydlíme 1 km za koncem světa….. Jo, a nevím, proč jsem našla tenhle komentář v koši?