(2004) Dýňové bulky

350 g hladké mouky
150 g žitné chlebové mouky
100 g brambor vařených ve slupce (nejlépe den předem)
75 g syrové dýně
1,5 lžičky soli
1 lžička drceného kmínu
1,5 lžičky octa
2 lžíce oleje (klidně i jiný tuk dle zvyklostí)
265 g vody
1 lžička cukru
20 g čerstvého droždí
na potření slaná voda, na posyp semínka dle obliby

Ve vlažné vodě rozmícháme cukr, přidáme droždí a necháme vzejít.
Mezitím na jemném struhadle nastrouháme brambory a dýni, smícháme sypké přísady, vmícháme vše ostatní. Vymícháme těsto, které může mírně lepit, ale ne moc a necháme hodinu kynout.
Utvoříme kuličky (nebo jiné tvary) velikosti dle uvážení a necháme ještě chvíli dokynout. Mezitím nahřejeme troubu na 220°, umístíme do ní kastrůlek s vařící vodou a vložíme plech s bulkami potřenými slanou vodou a posypaný semínky. Po cca 10 minutách stáhneme teplotu na 180°. Pečeme do zlatova asi 20-30 minut. Teplota i čas jsou orientační, řídíme se znalostí trouby.

Recept poslala Květoslava: „Z uvedeného množství jsem udělala 8 bulek.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2004) Dýňové bulky

  1. lakysa22 napsal:

    Květulí, Ty jsi neuvě řitelná kuchatka! Neustále něco novýho…chtěla bych být Tvoje sousedka 😜 jen jestli by mi vrchní ochutnávač kousek nechal…

  2. sharka.68 napsal:

    vypadaj moc dobře….a hlavně borovice, teda jedle…

  3. Francizska napsal:

    Já tě, Květo, obdivuji. Jsi neuvěřitelná, pořád něco zkoušíš. Vypadá to skvěle, barva nádherná. Taky chci být sousedka.

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jsem hrozná, ale vidím ty prasklinky a hned bych se do nich pustila. To samé dělám u chleba, to křupavé mi nejvíc chutná.
    No nic, dýně není, tak si nechám zajít chuť, ale vypadají nádherně.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..