30 dkg hladké mouky
12 dkg másla nebo sádla
1 dl mléka
0,5 KL cukru
1 KL soli
půl prdopeče
Na náplň:
10d kg sýru Niva
10 dkg ementálu nebo uzeného sýra (většinou dávám jen 20 dkg Goudy, protože nám chutná a plísňový nemůžeme)
12 dkg hodně povoleného másla
Navíc přidávám ještě mletou červenou papriku, někdy i špetku chilli. Hezky to pak vypadá na řezu.
Vypracovat těsto, rozdělit na 3 díly, rozválet placky (obdélníčky) a ty potřít náplní.
Zarolovat jako roládu, zabalit do fólie a nechat přes noc zatuhnout v lednici. Druhý den pak krájet tenká kolečka a upéct. Už je ničím nepotírám, i když by se asi měla. Dost to naběhne a ten sýr trošku vybublá, ale jsou tak výtečná, že po žádné oslavě nezbyde.
Na PŽ vložila 15.2.2017 eva.navarra, zachránila Imelda
Myslím, ze jsem je jedla dávno tomu na jedné domácí oslavě v Poličce. Zmizely rychlostí blesku . Byla tam určitě ta Niva a nahoře malinko posypané sezamem . Paprika tam nebyla .
Recept jsem se styděla vyškemrat . Takže děkuji .
A stojí fakt za to .
Sýrových roládek je vždy zapotřebí hodně.
Hodně zajímavý recept, určo vyzkouším. 👍👍👍
Jooo!👍👍👍
Tak tohle bych mohla v množství neomezeném i já, tudíž v brzké době upeču.😋😷
Děkuji za záchranu Jaruš 🌹