1 velká mrkev
1 velká žlutá paprika
1/2 pórku (já dala zelenou část – rozebranou, vymytou a pokrájenou na kousky)
1 malá krabička tuňáka v oleji
1 porce tagliatelle
1 malé jablíčko
špetku oregana
hrst petrželky
sůl
pepř
máslo
voda a nádobí
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, k tomu okrájíme a nakrájíme na kostičky jablíčko. Dáme na pánev plátek másla a dusíme zeleninu s jablíčkem, poté osolíme, přidáme koření a dál mícháme. V závěru přihodíme jemně pokrájený pórek a trochu opepříme. Úplně nakonec přidáme tuňáka. Necháme na mírném plameni/teplotě opékat za stálého promíchávání.
Mezi tím si dáme vařit mírně osolenou vodu a vhodíme do ní tagliatelle. Po uvaření a scezení vhodíme do pánve k zelenině s jablíčkem a promícháme. Nebo také ne, dáme zvlášť tagliatelle a na to naservírujeme směs.
Recept dopodrobna sepsala Úsměvka: „Ten můj si na to nasypal vrstvu kvalitního sýra a zblajznul dvojnásobnou dávku. Takto je recept na jednu porci.“
Dokonalý recpect! A nezapomněla jsi ani na to nádobí😁😁
Ofšem chybička se vloudila, jako vždycky….já jen doufám, že ta druhá prce byla určená na vzorečky – příště zabalit ještě před servírováním!
Ten sýr je moc dobrý nápad – neřekla bych, že Tvoje recepísky ještě půjdou vyslepičit, a dokonce amatérem!👍
Tak klidně můžeš „slepičit“, třeba přijde někomu vhod 🤣🤣🤣
V y l e p š i t !!
Poslední řádek – voda a nádobí – chybí žrací náčiní a aby bylo vše úplně dokonalé, poté už chybí jen Jara a poté postel. Jen já nějak poslední dobou nedávám tuňáka za tepla.
Já ho vždycky dělala se smetanou a kukuřicí, ale jak jsem minule zkusila toho podle Pohlreicha, jasně zvítězil (recept 1932). Čímž tě nepřemlouvám, abys to jedla 🙂
To je taky ňamozní. Časem to chci zkusit ze syrové makrely – obojí 😷
Šiš, to jsem zazdila, vidíš 🤣🤣
Tak tam hoď jinou rybku, mletinu ….. možností je.
S mletým nebo kuřím to určitě půjde taky
Určitě půjde, já měla doma tučňáka, tak proto tam byl on
Cili Babica … nemas kure (mlety, makrelu), vraz tam tunaka 🤣🤣🤣
Tenhle recept si o různé variace přímo říká. 😉
Plechovky tuňáka a těstoviny jsou vždy k mání u mé nevařivé dcerky jako PPZ (potraviny poslední záchrany). Takže dostane další recept co s nimi. No a mně to levou zadní může připravit i můj Méďa Béďa 😋
Že dcérenku pozdravuju 😘 Toto zvládne každý, když nedělá těstoviny vlastnoručně, že? 🤣🤣
To jabko je tam skvělý nápad (proč mě taky nenapadl?). Ale budu babicovat a místo tuňáka tam vrazím nějaké mleté, vidím to na hovězí. 👍A bude to krásně barevné.
Už jsem poslala dceři. Oni tuňáka mají rádi, já jen když není zbytí. U nás bude vyměněn za jiné maso.
Dcera to určitě ocení , jasné , ze preposlano . Ona dává tunaka do všeho pořad. Bude rada za tuto inspiraci
Já jsem taky ráda za tuto inspiraci a tučňáka vyměním za jiného ptáka😉
My kupujeme tuňase na kila a milujeme ho s těstovinama i rejží a téměř s každou zeleninou. Je to u nás tak oblíbená a častá potravina, že hláška o tom, že jídlo bylo dooobré a dotaz, co v něm bylo, zůstává v kategorii odpovědí „vim já?“ Jen tedy kupujeme velikánský konzervy, protože ty malý jednoporcovky by nás přivedly na mizinu.
A to jablko je inspirativní, to jsme tam ještě určo neměli…