(2057) Skopová kýta na česneku

skopová kýta
špek
česnek
tymián
pepř
sůl

Kýtu prošpikujeme špekem a česnekem, posypeme tymiánem, troškou pepře a soli, zakryjeme v nádobě na pečení a necháme přes noc v chladu odpočívat. Ráno podlijeme a dáme pomalu péct na 150° v přikryté nádobě (kontrolujeme po hodině) – jak začne maso vonět, je měkké a jde pěkně od kosti, odkryjeme nádobu, zvýšíme teplotu  na 200°C a pečeme za občasného podlévání dalších  cca  za 30 minut.

Recept poslala Sharka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: (2057) Skopová kýta na česneku

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já teda skopové moc nemusím, má takovou zvláštní chuť, ale toto vypadá skvěle 👍👍

  2. sharka.68 napsal:

    Holky, když jsem ho dělala a to druhej den po zabití plyšáka…všichni se divili,že není cejtit ..beranům bylo 3-5 let… starej řezník,nám kdysi říkal,že hned po usmrcení,se mu musej uříznout koule a pak to cejtit prostě nebude… no a tak se toho držíme a fakt to cejtit není… dokonce mi to i fajnšmekři,co se na ten odér těšili, vyčetli…

  3. Vera M. napsal:

    Miluju skopové , s tymiánem jsem ještě neměla .

  4. BOYE napsal:

    Tak vzpomínám na naše pekáčové plyšáky. Když jsem pekla posledního, vysmekl se mi pekáč a dost jsem si popálila ruku. Bolelo to jako sviň, ale maso bylo skvělý. Já ho na to noční odpočívání ještě pomazávala horkým máslem a byliny jsem dávala tak, jak se mi pod ruku na zahradě nachomejtly.
    Naši poslední dva plyšouni se jmenovali Husák a Meresjev. Meresjev byl jedinej, koho jsem nejedla – vyrostl nám v koupelně, denně jsem ho kojila (jo, z lahve) a byl otomijej a domácí… Zato Husák byl vynikající!
    Jaja, budu muset pohrabat v mongolskejch vodách, aby mi kus skopce poskytli. Mám na to chuť a Velikonoce za bukem…

  5. jarybarka napsal:

    Moje máma dělávala skopové dost často chutnalo mi. Pak když jsem se vdala upekla jsem stejně jako mamka a bejvalej hned ve dveřích hlásil:tu kozu jist nebudu je to cejtit po celém baráku.
    Hm tak měl erteple a já vynikající masíčko…

  6. Inka napsal:

    Já jsem brala jehněčí od kolegyně z práce. Nejdřív se začala specializovat na kozy a letos musela zrušit chov. Tak jsme koupili kůzle a je naprosto fantastické. Ještě máme kus v mrazáku. Taky jsme dělali na česneku. Jinak ještě miluju jehněčí na indický způsob, tak zkusím i toho kozlíka

  7. kvetula.v napsal:

    Beránky jsme zabíjeli tak osmiměsíční – už na nich bylo dost masa, ale cítit nebyli. Na tymiánu neznám, dávala jsem hojně majoránky. Mám několik receptů, ale nemám skopový 😕 Bude li skopový, bude i s tymiánem 😋😷

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..