(2059) Zapečené smetanové brambory

brambory
šlehačka
mléko
stroužek česneku
muškátový oříšek
sýr Gruyere

Svaříme  šlehačku s mlékem v poměru 2:1  spolu se stroužkem  česneku, strouhaným muškátovým oříškem, strouhaným sýrem Gruyere (nebo jiným ementálského typu) –  do toho nasypeme tenké plátky brambor (nastrouhat jako okurku), povaříme cca 5 minut a přesuneme do zapékací mísy  – pečeme cca jednu a půl hodiny.

Jako součást receptu na vepřovou panenku s houbovým přelivem poslala Jana, foto ilustrační.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2059) Zapečené smetanové brambory

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ještě nikdy jsem nesvářela šlehačku s mlékem a v tom nevařila brambory před troubením. Ale zkusím, protože to musí být vynikající. 👍

  2. a.rena napsal:

    Tak toto je prudce jedlé samo o sobě.👍 Myslím, že by to s hrnkem mléka/podmáslí/kefíru byla plnohodnotná a vynikající třeba večeře, což? A dají se vymýšlet i variace. Třeba proložit cibulí nebo pórkem…😋

  3. Vera M. napsal:

    Zajímavý způsob . Proč ne ? Výsledek milujuuuu a u nás všichni . Dělám trošku jinak .
    Jasné , že vyzkouším

  4. lakysa22 napsal:

    Já s tím houbovým přelivem🍄 a maso klidně oželím!

  5. kvetula.v napsal:

    Před dávnými časy mi dcerka poradila brambory ve šlehačce. Tenkrát jsem je uvařila, byla to dobrota… jen jsem si to nezapsala a úspěšně zapomněla. Nepamatuju si, jak přesně to bylo, tak jsem se nedávno dcerky zeptala. No ona si nepamatuje ani, že by někdy něco takového vařila 🤦‍♀️😁 Jenže už to bude nějakých 20 let …
    Takže díky za recept – budou nejspíš jako samostatné jídlo, jen se zeleninou 😋😷

  6. jarybarka napsal:

    A dneska další ňamka.TO o nás určitě bude mít úspěch. Díky

  7. blahovka.h napsal:

    Dělávám, ale zjednodušuji si to. Nepředvařuji, ale smíchám a šup zakryté do trouby.
    Po hodině odkreju a nechám povrch zezlátnout. Je to mana a všichni chtějí hodně brambor, maso je moc nezajímá.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..