brambory
šlehačka
mléko
stroužek česneku
muškátový oříšek
sýr Gruyere
Svaříme šlehačku s mlékem v poměru 2:1 spolu se stroužkem česneku, strouhaným muškátovým oříškem, strouhaným sýrem Gruyere (nebo jiným ementálského typu) – do toho nasypeme tenké plátky brambor (nastrouhat jako okurku), povaříme cca 5 minut a přesuneme do zapékací mísy – pečeme cca jednu a půl hodiny.
Jako součást receptu na vepřovou panenku s houbovým přelivem poslala Jana, foto ilustrační.
Ještě nikdy jsem nesvářela šlehačku s mlékem a v tom nevařila brambory před troubením. Ale zkusím, protože to musí být vynikající. 👍
zkus, je to moc dobré…
Tak toto je prudce jedlé samo o sobě.👍 Myslím, že by to s hrnkem mléka/podmáslí/kefíru byla plnohodnotná a vynikající třeba večeře, což? A dají se vymýšlet i variace. Třeba proložit cibulí nebo pórkem…😋
Reni, přesně to mě napadlo ještě dřív, než jsem přečetla Tvůj komentář, že by to mohlo být samostatné a výborné jídlo. Moc hezký recept, děkuji za něj.
Zajímavý způsob . Proč ne ? Výsledek milujuuuu a u nás všichni . Dělám trošku jinak .
Jasné , že vyzkouším
Já s tím houbovým přelivem🍄 a maso klidně oželím!
Před dávnými časy mi dcerka poradila brambory ve šlehačce. Tenkrát jsem je uvařila, byla to dobrota… jen jsem si to nezapsala a úspěšně zapomněla. Nepamatuju si, jak přesně to bylo, tak jsem se nedávno dcerky zeptala. No ona si nepamatuje ani, že by někdy něco takového vařila 🤦♀️😁 Jenže už to bude nějakých 20 let …
Takže díky za recept – budou nejspíš jako samostatné jídlo, jen se zeleninou 😋😷
A dneska další ňamka.TO o nás určitě bude mít úspěch. Díky
Dělávám, ale zjednodušuji si to. Nepředvařuji, ale smíchám a šup zakryté do trouby.
Po hodině odkreju a nechám povrch zezlátnout. Je to mana a všichni chtějí hodně brambor, maso je moc nezajímá.