(2069) Plněné bramborové lodičky se slaninou

3 brambory
1 snítka čerstvého rozmarýnu
1 vejce
50 g anglické slaniny
1 jarní cibulka
50 g strouhané mozzarelly
špetka soli a  špetka pepře
(1 lžíce čerstvé pažitky)

Tři velké důkladně omyté brambory (nebo násobte počtem strávníků, stejně jako ostatní ingredience) neloupejte a uvařte do poloměkka.
Na pánvi si orestujte kostičky slaniny.
Brambory rozkrojte napůl nebo jim jen skrojte vršek (podle velikosti brambor) a vydlabejte je, aby vznikly lodičky. Vydlabaný vnitřek brambor dejte do mísy, lehce ho ještě rozšťouchejte vidličkou, přidejte vejce, nasekanou jarní cibulku a rozmarýn a orestované kostičky anglické slaniny i s vypečeným tukem. Přidejte třetinu nastrouhané mozzarelly,  opepřete a osolte podle chuti.

Vydlabané brambory naplňte připravenou směsí a dejte je péct do trouby asi na 20 minut – po deseti minutách navrch brambor rozdělte zbytek nastrouhané mozzarelly. Upečte dozlatova a máte-li, na talíři je posypte nasekanou čerstvou pažitkou.

Na PŽ se inspirovala Úsměvka a nevím jak vás, ale mě vrátila do mládí – když byly děti malé, dělala jsem často.

Příspěvek byl publikován v rubrice Retro. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (2069) Plněné bramborové lodičky se slaninou

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tak sakryš, co mám s těma bramborama udělat: uvařit do poloměkka nebo násobit počtem strávníků? 🙂 🙂 🙂
    Jinak pečené brambory můžeme v jakékoliv podobě. a dělám často k večeři, když jsme jen dva.

  2. Vera M. napsal:

    Milujeme to . Říkáme tomu : Kobzol . Na vánočních trzích ve Vídni , teď už i v Ov stojí dlouhé fronty lidí na kobzol . Je to trosku jiné , upečený obří z takové pece na tácku rozpůlí a navrší nějakou dobrotu ( od zakysané smetany přes majonézové dipy a šunkové , vajičkové.). Díky za tvůj recept , určitě se u nás uplatní

  3. sharka.68 napsal:

    plněný zapečený brambory..moc velká dobrota…

  4. jarybarka napsal:

    Hmmm dala bych si.
    Musím si poznamenat.Já plněné brambory narozdil od Hadérky nikdy nedělala.

  5. BOYE napsal:

    Plněné brambory to je stálice na kulinárním nebi. Orgasmus pro huústa, pohlazení pro zbytek traktu. Prostě rovnou do ledvin.

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Přiznám se, brambory jsem nenasolila, ale nikomu to nevadilo ….. byly vynikající a to i přes to, že je to recept z PŽ

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..