Měla jsem kuře k rozebrání na díly – prsa jsem použila na nudličky, stehna a křídla na pečení a kostru na polévku.
Oproti původnímu receptu jsem hrášek napřed malinko „opracovala“ – na másle cibulku, přidat hrášek, maličko osolit, osladit a nechat vydusit na tuk.
Další postup byl stejný. Bohužel, kdo zaváhá, nefotí – tohle mi zbylo na druhý den k obědu.
Haderach
mladá kuřata a mladej hrášek… dělala je paní lesní v Kájovi Maříkovi..do té doby, než jsem tohle četla, mne nenapadlo to kombinovat a pak přišel den, kdy jsem to udělala k obědu a bylo to velice dobré..jen se solí a máslem zlatě upečené kuře a zblanšírovanej a na výpeku z kuřete prohozenej hrášek…dobrota obrovská….
takže jsem tu nad fotkou polkla sliny a jdu si udělat kafe….
Pomohlo to? Hrášek kafem nenahradíš. 🙂
musí, oběd mám doma v lednici…ráno jsem ho nějak zapomněla….a mám králičí bílou polívku, tak si ji dám jako obědovečeři….
Mužů poprosit o recept? Pokud tu už není ?
Ty, ty jedna! Včera jsem jednak dostala zpátky zapůjčený vydání z r. 30 a hned jsem dostala chuť na několik paní lesní věcí a zároveň jsem se rozhodla, že najdu tu část, kde dává citron do jitrnic… A na kuřátka s hráškem mě chytne vždycky, když vidím ty petit chciplionky. A hned mi naskočí obraz Týny skákající po dvorku s kudlou a paní lesní na schůdku jen stojí a ukazuje: „Ještě to kropenatý…“
Já už s touto pochoutkou úžasnou zabodovala před dvěma týdny, když mi syn montoval kuchyň a s focením máš pravdu ja to nestihla.😊
No – já zapomněla vyfotit, když jsem nesla na stůl. Tak jsem si říkala, že si pak naaranžuju ještě jeden talíř … jenže ouha, manžel si přidal a zbylo toho asi tak třikrát do húst.
Tak aspoň zacpat díru v zubu co? 😉
Manželovi se nedivím – u nás je pytlík hrášku pro dva skoro málo. On se nechá jíst i jen tak samotnej (bez masa a brambor) . Já to dělala minulý týden a do hrášku přimíchala pokrájenou středně velkou cibuli. Výpek s máslem to pěkně ochutil a zase byly boule za ušima 😋
Nádhera 👍👍
Olizuju se až za ušima, jen co to vidím. A přiznávám, dnes to byla inspirace. Byly vepřové nudličky na hrášku a pórku s rýží.
Jo, jo, kdo zaváhá, nejen že nefotí, ale většinou ani než….alespoň u nás.