UPB – Kuře na hrášku (2028)

Měla jsem kuře k rozebrání na díly – prsa jsem použila na nudličky, stehna a křídla na pečení a kostru na polévku.

Oproti původnímu receptu jsem hrášek napřed malinko „opracovala“ – na másle cibulku, přidat hrášek, maličko osolit, osladit a nechat vydusit na tuk.

 

Další postup byl stejný. Bohužel, kdo zaváhá, nefotí – tohle mi zbylo na druhý den k obědu.

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: UPB – Kuře na hrášku (2028)

  1. sharka.68 napsal:

    mladá kuřata a mladej hrášek… dělala je paní lesní v Kájovi Maříkovi..do té doby, než jsem tohle četla, mne nenapadlo to kombinovat a pak přišel den, kdy jsem to udělala k obědu a bylo to velice dobré..jen se solí a máslem zlatě upečené kuře a zblanšírovanej a na výpeku z kuřete prohozenej hrášek…dobrota obrovská….

  2. jarybarka napsal:

    Já už s touto pochoutkou úžasnou zabodovala před dvěma týdny, když mi syn montoval kuchyň a s focením máš pravdu ja to nestihla.😊

  3. a.rena napsal:

    Olizuju se až za ušima, jen co to vidím. A přiznávám, dnes to byla inspirace. Byly vepřové nudličky na hrášku a pórku s rýží.

  4. Jana Macůrková napsal:

    Jo, jo, kdo zaváhá, nejen že nefotí, ale většinou ani než….alespoň u nás.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..