kuřecí prsa
hladká mouka
uzená paprika
žampiony
cibule
česnek
kuřecí vývar
med
hořčice
smetana na šlehání
sůl
pepř
petrželka
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, obalíme ve směsi hladké mouky a uzené papriky a osmahneme. Maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme žampiony, pak přidáme cibuli, restujeme a nakonec česnek. Přilijeme 2 hrnky vývaru, přidáme lžičku medu, 2 lžičky hořčice (hrubozrnné či jiné), vložíme maso a povaříme. Dochutíme solí a pepřem, zjemníme smetanou na šlehání (zhruba 100 ml) a nakonec přisypeme petrželku.
Podáváme s rýží, ale lze třeba i hranolky.
Recept poslala Úsměvka
Právě se mi toto moc hodí!Takový zajímavý recepísek.Včera jsem dotáhla 5 kuřat na rozporcování a tak ráda vyzkouším.
Usměvka umí!
Vyzkoušej, já dělala již potřetí ….. pokaždé s rýží, hranoly zatím nikdo nepožadoval.
Přiznávám, že jsem byla dost skeptická, když jsem recept dělala. Ale je vynikající, opravdu. Fotka vypadá hrozně, ale znáte to, já to moc neumím.
Je v poho!
Děkuju 😘
já napřed myslela, že to je „segedýn“ … 😉
ale zkusím to…teda s krůtím….
Taky vyzkouším, je to rychlé jídlo, brzy hotové, ale nevím jestli tam dám ten med, uvidím.
Klidně jo, on se v tom celkem ztratí. Já jsem si teď velice oblíbila medovou hořčici … v neděli jsem s ní dělala krknu ve smetanovo-hořčičné omáčce a úplně v poho.
Já jsem taky kdysi měla pochybnosti a med jsem cítila na sto honů. Ale už jsem si zvykla a naopak ocením tu vyrovnanou chuť .
Já dala dokonce 2 ML, jak jsem vylaďovala chutě. Cítit tam není, ale dá tomu tu správnou chuť v kombinaci s hrubozrnnou hořčicí.
Tak dobře, přesvědčili jste mě, až to budu dělat zkusím i ten med. Já totiž jednou dělala žebírka s medem a dala jsem tam toho medu asi moc a nebylo to ono.
Vy mně dáváte! Takové chutě. Až zase nebudu vědět, co vařit, vím kde hledat.
Já dneska už po Xté dělala růžičky v medovohořčičné marinádě. Kombinace med a hořčice nám učarovala. Tahle kombinace vypadá prudce jedle, takže ve čtvrtek jdu „nasbírat“ žampiony a určitě vyzkouším. Jen to bude buď s krůtím, nebo kuřecím stehnem (cecany na to extra kupovat se mi nechce). Lehce si tu uslintávám 😋😷
Fpodstatě záleží na každém, z čeho to vytvoří. Myslím si, že by šel i vepř, jen bude potřebovat delší čas na úpravu. Dokonce jsem četla, že to někdo dělal z králíka.