(2082) Kuřecí plátky se žampiony a hořčičnou omáčkou

kuřecí prsa
hladká mouka
uzená paprika
žampiony
cibule
česnek
kuřecí vývar
med
hořčice
smetana na šlehání
sůl
pepř
petrželka

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, obalíme ve směsi hladké mouky a uzené papriky a osmahneme. Maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme žampiony, pak přidáme cibuli, restujeme a nakonec česnek. Přilijeme 2 hrnky vývaru, přidáme lžičku medu, 2 lžičky hořčice (hrubozrnné či jiné), vložíme maso a povaříme. Dochutíme solí a pepřem, zjemníme smetanou na šlehání (zhruba 100 ml) a nakonec přisypeme petrželku.
Podáváme s rýží, ale lze třeba  i hranolky.

Recept poslala Úsměvka

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (2082) Kuřecí plátky se žampiony a hořčičnou omáčkou

  1. jarybarka napsal:

    Právě se mi toto moc hodí!Takový zajímavý recepísek.Včera jsem dotáhla 5 kuřat na rozporcování a tak ráda vyzkouším.
    Usměvka umí!

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Přiznávám, že jsem byla dost skeptická, když jsem recept dělala. Ale je vynikající, opravdu. Fotka vypadá hrozně, ale znáte to, já to moc neumím.

  3. a.rena napsal:

    Vy mně dáváte! Takové chutě. Až zase nebudu vědět, co vařit, vím kde hledat.

  4. kvetula.v napsal:

    Já dneska už po Xté dělala růžičky v medovohořčičné marinádě. Kombinace med a hořčice nám učarovala. Tahle kombinace vypadá prudce jedle, takže ve čtvrtek jdu „nasbírat“ žampiony a určitě vyzkouším. Jen to bude buď s krůtím, nebo kuřecím stehnem (cecany na to extra kupovat se mi nechce). Lehce si tu uslintávám 😋😷

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..